Weekblad deGouda digitaal

Bijzonder initiatief in Buurthuis de Bühne

De Weggeefwinkel Gouda bestaat in Januari 2019 een jaar en dit wordt op 16 januari gevierd. De winkel is gevestigd in buurthuis De Bühne.

De Bühne is een belangrijke ontmoetingsplek in de wijk Achterwillens, dus tevens een mooie plek voor de Weggeefwinkel.

Bij de Weggeefwinkel kunnen handzame spullen die nog bruikbaar zijn, ingeleverd worden om kosteloos te worden aangeboden aan iedereen die de spullen weer goed kunnen gebruiken.

Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting onder het genot van een kopje thee of koffie. Hiermee heeft de Weggeefwinkel Gouda zowel haar sociale rol zoals een warm welkom, ontvangen, delen en de ecologische rol door hergebruik van goederen kunnen verwezenlijken!

In de huidige tijd, waar veel mensen een overvloed aan spullen hebben, deze regelmatig vervangen en weg doen, is de Weggeefwinkel niet alleen noodzakelijk maar ook een mooi concept om deze spullen aan te bieden aan diegenen die ze graag willen hergebruiken. Het is een mooi alternatief voor de wegwerpeconomie op weg naar een beter milieu!

De Weggeefwinkel is een geweldige plek waar het niet om geld draait, maar om medeleven en respect.

Iedereen is welkom op een plek waar prachtige vrouwen met verschillende nationaliteiten en achtergronden zich allemaal gastvrij met hart en ziel inzetten voor dit mooie werk!

Bent u nieuwsgierig? Kom eens langs in de winkel. Iedereen is welkom!

De winkel is elke maandag en woensdag open tussen 13.00 en 15.00 uur (m.u.v. schoolvakanties). Inbreng en uitkiezen van goederen kan alleen tijdens de openingstijden. De weggeefwinkel bevindt zich in buurthuis De Buhne in de Tristanstraat 18 in Gouda. Zie ook www.weggeefwinkels.nl en

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl