Weekblad deGouda digitaal

Bijzondere Bijbeltentoonstelling in Sint Jan

#Gouda – De Stichting Goudse Sint-Jan haalt volgend jaar een bijzondere Bijbeltentoonstelling naar de Sint-Janskerk Aanleiding hiervoor is het verschijnen van de bijbeluitgave van Erasmus, 500 jaar geleden. Het was de eerste gedrukte Griekse editie van het Nieuwe Testament. De tentoonstelling werd afgelopen zaterdag aangekondigd tijdens de officiële opening van het Bijbeljaar 2016, die in de Sint Janskerk plaatsvond.

De betekenis van de uitgave van Erasmus 500 jaar geleden is groot: zij vormde de basis van veel vertalingen, zoals de Lutherbijbel en de Statenvertaling. Dit feit wordt daarom nationaal en internationaal op vele manieren herdacht.

In Gouda wordt in het eerste halfjaar van 2016 door Museum Gouda een meer algemeen opgezette tentoonstelling georganiseerd over Erasmus. Daarin worden verschillende aspecten van zijn persoon belicht. De Stichting Goudse Sint-Jan heeft daarop het initiatief genomen om in de tegenover het museum liggende Sint-Janskerk een tentoonstelling te houden over de geschiedenis van de Bijbelvertalingen en edities die in de loop van de tijd zijn verschenen.

Tussen Erasmus en de Sint-Jan bestaan veel verbindingen. Bovendien bevatten de Goudse glazen uit de 16e en 17e eeuw voor een groot deel Bijbelse voorstellingen en thema’s: ze vormen een ‘bijbel in glas’. De verwachting is dat de tentoonstelling eind maart 2016 van start gaat en te zien is tot eind september van dat jaar.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl