Weekblad deGouda digitaal

Bijzondere erkenning voor vak Chinees op Goudse Waarden

#Gouda – Scholengemeenschap De Goudse Waarden ontving gistermiddag de Confucius Classroom, een erkenning voor hun inspanningen op het gebied van de Chinese taal en cultuur.   Wang Yi-Wei, vertegenwoordiger van de Chinese ambassade, overhandigde de Confucius Classroom.  

Met het toekennen van een Confucius Classroom krijgt het lyceum-havo een specifiek ingericht lokaal, modern Chinees digitaal lesmateriaal en ondersteunende taal-en cultuurprojecten om een herkenbare ‘Chinese leeromgeving’’ te creëren. Ook uitwisselingen met China maken deel uit van het programma. Als enige school in de regio biedt De Goudse Waarden het vak Chinees als examenvak. Het  wordt inmiddels door zo’n 151 leerlingen gevolgd.

Banden met China 

Een Confucius Classroom wordt toegekend door het Confucius Instituut, een academisch instituut dat als doel heeft de taal en cultuur van Volksrepubliek China te verspreiden en de wederzijdse banden te versterken. In Nederland is dit gevestigd in Groningen.

Alleen scholen die naast het aanbieden van het vak Chinese taal en cultuur ook een helder programma op het gebied van internationalisering aanbieden komen voor een Confucius Classroom in aanmerking. In Nederland zijn slechts zeven scholen met zo’n unieke erkenning.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl