Weekblad deGouda digitaal

Bisschop van Rotterdam maakt kennis met Zorgpartners 

Gouda – Op 20 januari 2016 heeft de bisschop van Rotterdam, mgr. Van den Hende, een bezoek gebracht aan Zorgpartners in Gouda. Tijdens het werkbezoek maakte de bisschop kennis met de manier waarop ontwikkelingen in de zorg en geestelijke verzorging binnen Zorgpartners een plek krijgen. 

Het bezoek van de bisschop vond plaats in het kader van het heilig jaar van barmhartigheid dat paus Franciscus op 8 december 2015 opende in Rome.

Gezegend
Tijdens het bezoek van de bisschop aan De Hanepraij en Savelberg in Gouda, werd de bisschop door beide zorgcentra rondgeleid. In Savelberg was er een ontmoeting met de geestelijk verzorgers en de identiteitscommissie van Savelberg. Ook zegende de bisschop twee vernieuwde afdelingen waar met de inzet van geavanceerde zorgtechnologie bewoners meer bewegingsvrijheid krijgen.

Aandacht voor zieken en ouderen
Bisschop Van den Hende: “De aandacht voor zieken en ouderen is een van de werken van barmhartigheid vanuit de mensvisie dat iedere persoon in kwetsbare omstandigheden zorg en nabijheid van anderen nodig heeft en dat die betrokkenheid de verantwoordelijkheid is van de samenleving als zodanig.”

Anton Admiraal, hoofd dienst geestelijk verzorging: “Zorgpartners is een zorgorganisatie waarin ruimte is voor ieders identiteit. Erg waardevol dat de bisschop hier op zo’n mooie manier kennis heeft willen maken.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl