Weekblad deGouda digitaal

Bloemen voor hoogbejaard sportief echtpaar in het Groenhovenbad

Gouda – Vier ochtenden in de week komen Bert (89) en Nel (88) Geertzen naar het Groenhovenbad om er minstens half uurtje te zwemmen. Dat doen ze al zeker 29 jaar. Alle reden voor een bloemetje van het Groenhovenbad.

Ze worden altijd met veel plezier onthaald door het personeel van het Groenhovenbad. “We worden goed verzorgd en we krijgen altijd koffie.” Het echtpaar is al 65 jaar getrouwd en leerde elkaar rond hun twintigste kennen. Tijdens het gesprek straalt Nel Geertzen van blijdschap: “Ik zou hem nooit willen missen.” De kermis in Gouda Noord, nabij de Graaf Florisweg, was dé ontmoetingsplek: “Van daar heb ik haar voor het eerst naar huis gebracht”, vertelt Bert Geertzen.

“Ik begon op mijn 35ste met zwemmen. Toen hebben we besloten om met het hele gezin zwemlessen te nemen, elke ochtend om zeven uur”, vertelt hij. “Binnen drie maanden hadden we allemaal een diploma, behalve de jongste, die was er nog net te jong voor en zwom later af.” Bij het Groenhovenbad hopen ze dat het echtpaar nog lang komt blijven zwemmen.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl