Weekblad deGouda digitaal

Boek ‘Het leven in Schoonhoven’

Op 1 januari 2015 maakt Schoonhoven deel uit van de gemeente Krimpenerwaard. Dan houdt het zelfstandige bestuur van de stad Schoonhoven na 692 jaar op te bestaan. Daardoor ontstond het idee om de rijke bestuurlijke geschiedenis van onze Zilverstad te beschrijven in een boek.

Op verzoek van burgemeester Bonthuis gingen historisch onderzoeker René Kappers en uitgever Piet Niestadt met een grote groep auteurs en redactie-medewerkers aan de slag. Ze hebben ruim een jaar gewerkt om de geschiedenis beeldend voor het voetlicht te brengen in het boek ‘Het Leven in Schoonhoven. De geschiedenis van het bestuur van de stad’.
Het is een bijzonder boek geworden van ruim 300 pagina’s met een verscheidenheid aan artikelen. Van het vroegste ontstaan van de stad en haar bestuur omstreeks 1280 tot de afsluiting van het zelfstandig bestuur van de gemeente Schoonhoven op 31 december 2014.

Door een bijdrage van de gemeente kunnen alle inwoners van Schoonhoven deze eenmalige uitgave tot 15 januari 2015 kopen voor de prijs van 6,95.
Na 15 januari geldt de normale verkoopprijs van € 29,95.
Het boek is vanaf vrijdagavond 12 december te koop in Schoonhoven.

Op vrijdag 12 december overhandigt burgemeester Bonthuis het boek aan de Commissaris van de Koning.
Zaterdag 13 december presenteert de burgemeester het boek tijdens een ‘mini-symposium’ over ‘De geschiedenis van het bestuur van Schoonhoven’.
Het mini-symposium wordt georganiseerd door de Historische Vereniging Schoonhoven.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl