Weekblad deGouda digitaal

Bomenkap in Bentwoud, aanpak Essentaksterfte

Staatbosbeheer start in week 32 met de aanpak van Essentaksterfte in het Bentwoud. Een groot deel van de Essen zijn zwaar aangetast door de agressieve schimmelzieke Essentaksterfte waardoor ze spontaan kunnen omvallen. Om de veiligheid voor de bezoekers te kunnen waarborgen, worden alle zieke essen in het bosperceel ten oosten van Landgoed Bentwoud verwijderd. De zaagwerkzaamheden zullen naar verwachting 1 week in beslag nemen.

Werkzaamheden
De werkzaamheden vinden uitsluitend plaats in het bosperceel ten oosten van Landgoed Bentwoud. Hier loopt een wandelroute doorheen waardoor bomen over het pad kunnen vallen. Tijdens de zaagwerkzaamheden wordt het gebied afgesloten voor publiek. Wandelroutes worden omgeleid. Na afloop van de werkzaamheden is het gebied weer toegankelijk.

Herplant
Bij het aanplanten van het bos in het Bentwoud is er gekozen voor een grote diversiteit aan boom en struiksoorten. Dit heeft als grote voordeel dat wanneer een boomsoort ziek wordt, niet het hele bosperceel kaal zal zijn. Er blijven o.a. nog groepen met elzen, eiken, wilgen en populieren staan. De open plekken die tijdens het zagen zullen ontstaan worden na de werkzaamheden weer ingeplant met verschillende inheemse soorten.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl