Weekblad deGouda digitaal

Bowling populairst in de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland – Van alle sporten is bowling het populairst onder inwoners van Zuid-Holland. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuis beslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen. Ook de populariteit van verschillende sporten op provinciaal niveau werden onder de loep genomen.

Zuid-holland bowling provincie van Nederland
Als veel mensen in een regio dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een sport verschilt dan ook per regio. Dat is goed te zien binnen het onderzoek. Ten opzichte van andere provincies is bowling het populairst in de provincie Zuid-Holland. In de naastgelegen provincies Gelderland en Utrecht zijn (voor Gelderland) volleybal en (voor Utrecht) roeien juist de populairste sporten.
In Gouda zit één bowlingcentrum gevestigd aan de Heuvelaan 1.

Autosport en handbal populair dankzij succes
Zowel autosport fans als handbal fans waren lange tijd niet verwend met vooraanstaande Nederlandse successen. Totdat de Nederlandse handbaldames – met Tess Wester op doel – en Max Verstappen zich plots begonnen te mengen in de strijd om de grote prijzen. Zij wonnen daarmee niet alleen bekers en medailles, maar zij riepen hiermee ook aan halt toe aan de dalende ledencijfers bij handbal- en auto sportverenigingen.

Sinds het debuut van Max Verstappen is het aantal leden fors toegenomen. Ook het succes van de handbalvrouwen, op het EK in 2016, heeft voor een stimulans gezorgd in het aantal inschrijvingen. Dankzij recente successen van de voetbalvrouwen wordt hetzelfde effect binnen vrouwenvoetbal ook verwacht voor 2018. Bij onder meer tennis en volleybal, waar de afgelopen jaren weinig internationale successen werden geboekt, werd de dalende lijn juist niet doorbroken.

Alle onderzoeksresultaten, inclusief de populairste sporten per provincie, zijn terug te vinden op https://www.beslist.nl/info/sportsuccessen.html

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl