Weekblad deGouda digitaal

Bruisend Reeuwijk, statusproblemen?

Twee tieners zijn tijdens een dorpsfestival in Reeuwijk genaamd Bruisend Reeuwijk in coma afgevoerd door de ambulance. Tenminste, dat is wat er beweerd werd, maar daar is niets van waar, vertelt organisator Rudi Otto.

“Ja inderdaad, er zijn twee tieners afgevoerd naar het ziekenhuis, maar ze waren niet in coma. Bovendien gebeurde dat buiten het terrein van Bruisend Reeuwijk. Bruisend Reeuwijk is door deze uitspraken onterecht in een verkeerd daglicht gezet”, aldus Otto. Ook burgermeester Christiaan van der Kamp was geschokt over de uitspraak.”De tieners waren inderdaad niet in coma. We zijn blij dat ze in orde zijn, maar toch blijft het een ernstig geval.”

Dat er te weinig werd gecontroleerd op drank is in ieder geval niet aan de orde geweest. Bij de ingang van het evenement stonden bewakers om te controleren of minderjarige alcohol of lachgas bij zich hadden. Er waren ook acht extra beveiligers ingezet om minderjarige te controleren of ze met alcohol in hun handen stonden. Mocht dit het geval zijn, dan werden ze naar de boa gebracht. In totaal zijn er 59 minderjarige bekeurd, omdat ze alcohol dronken of alcohol in hun hand hadden.

Otto: “het is onmogelijk om heel Reeuwijk te beveiligen. We zijn blij dat dit evenement verder goed heeft kunnen verlopen.” Dat bevestigt ook burgermeester van der Kamp.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl