Weekblad deGouda digitaal

Buitenwereld-kinderen genieten van Buitengewone Body & Brains-dagen

Gouda – Sport, spel, voeding, wetenschap en de natuur. Deze elementen kwamen in de herfstvakantie voorbij tijdens de Buitengewone Body & Brains-dagen op de locaties van De Buitenwereld in Gouda, Zoetermeer en Den Haag. Alle kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 deden mee.

Kinderen lagen letterlijk en figuurlijk dubbel tijdens dobbelstenenyoga. En moesten grenzen over tijdens het blind proeven. Ook werd er stilgestaan bij de verschillende zintuigen die we hebben. Wat heb je eigenlijk aan een tong? Kan je ook proeven als je je neus dichtknijpt? Er was nog veel meer te doen. Herfstmuesli maken, ballonnen invriezen, herfstpoppetjes maken en een kaartenworkout. En de kinderen leerden elkaar nog beter kennen tijdens de weetjesbingo.

Jaar van Body & Brains

Het is het jaar van Body & Brains voor de kinderen van De Buitenwereld. Dat betekent een jaar lang Body & Brains activiteiten op de locaties. De kinderen worden meegenomen in een wereld van optische illusies en hersenkrakers. Maar ook gezond eten, sporten, relaxen en het menselijk lichaam komen uitgebreid aan bod. Met zes verschillende thema’s, een ideeënboek, speciale activiteitendagen en een website vol leuke activiteiten (www.leukekinderactiviteiten.nl) wordt iedereen uitgedaagd om mee te doen.

De Buitenwereld stimuleert de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. Zij doet dit door kinderen verschillende, unieke belevenissen te laten ervaren die zij zich zullen herinneren. Kinderen leren en ontwikkelen spelenderwijs. Daarom wordt vanuit de pedagogische visie jaarlijks de focus gelegd op een thema. Via het thema doen kinderen nieuwe ervaringen op en ontdekken en ontwikkelen zo hun talenten.

Over De Buitenwereld

De Buitenwereld helpt gezinnen hun netwerk zo te versterken dat een kind, ook met psychiatrische problematiek, kan opgroeien binnen het eigen gezin, in een reguliere opvang op een gewone school. Op die plekken bieden wij zorg, nooit meer dan echt nodig is. Omdat wij weten dat gezond opgroeien en ontwikkelen het best gaat vanuit de eigen kracht, ondersteund door vertrouwde mensen in de eigen omgeving.
Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk en zorg. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de zorg en begeleiding van het kind.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl