Weekblad deGouda digitaal

Burgemeester overvallen door boerenprotesten marktplein

Burgemeester Verhoeve heeft vanmiddag in een speciaal ingelast persmoment gereageerd op de boerenprotesten vanmorgen op de markt. Hij vertelde hierin dat hij pal staat voor het demonstratierecht, maar graag vooraf was geïnformeerd over de plannen. De pop die aan een galg hing boven het marktplein noemde hij een ´zeer onsmakelijke actie´.

Onder druk van een gerechtelijke uitspraak besloten boeren af te zien van het bezetten van distributiecentra van supermarkten. In plaats daarvan trokken zo´n 160 trekkers naar het Goudse marktplein. Zo gauw de gemeente lucht kreeg van de acties besloot zij de meest kwetsbare straten, o.a. de Turfmarkt en Zeugstraat, af te zetten met hekken.

Zorgen om veiligheid
De boeren reden met hun trekkers niettemin door het centrum, waar nietsvermoedende Gouwenaars fietsten en wandelden. De burgemeester en politie zijn daarom bezorgd geweest om de veiligheid. Op het moment van de actie waren ook kinderen aan het schaatsen op de ijsbaan rond het stadhuis. De politie was ongerust door het blokkeren van de calamiteitenroute, waardoor hulpdiensten niet meer bij de ijsbaan konden komen. Kinderen werden er geholpen met oversteken tussen de grote machines door. Op de confronterende pop die aan een galg naast het stadhuis bungelde na is het protest op het marktplein rustig verlopen. De pop is op instructie van de burgemeester verwijderd.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl