Weekblad deGouda digitaal

Burgemeester Pieter Verhoeve trapt af met innovatieve vrachtfiets

Gouda – Dinsdagmorgen om 11.30 uur hebben Burgemeester Pieter Verhoeve en Wethouder Michiel Bunnik zelf getest hoe de innovatieve ‘vrachtfiets’ van Koeriersdienst Bezorging zonder Zorgen rijdt. Niet minder dan Sint Nicolaas zelf had besloten om zijn eerste pakket te bezorgen bij B&W. Het bleef bij een rondje op het plein voor het Huis van de Stad, maar daarmee ook de Nederlandse primeur om CO2 en stikstof vrij pakketten te bezorgen in Gouda e.o.  

De vrachtfiets met aanhanger is uitgevoerd met elektrische trapondersteuning , waardoor het voor de bestuurder geen probleem is om de vrachtfiets soepel en vlot door het verkeer in binnenstad of buitenwijk te sturen. De laadcapaciteit van 250 kg is voldoende voor de dagelijkse bezorging van pakketten in Gouda en omgeving.

Deze milieuvriendelijke vernieuwing past uitstekend in het beleid van de gemeente Gouda om de leefomgeving in de binnenstad zo min mogelijk te belasten met de luchtvervuiling van auto’s en vrachtwagens. Initiatiefnemer Zeljko Bosic heeft er alle vertrouwen in dat het Goudse bedrijfsleven en de overheid deze nieuwe vorm van transport snel zullen omarmen. Vanaf 2 december wordt de vrachtfiets dagelijks ingezet voor de bezorgdienst in de Goudse binnenstad.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl