Weekblad deGouda digitaal

Burgemeester Schoenmaker doet aangifte tegen bedreiging

Gouda – Burgemeester Milo Schoenmaker gaat aangifte doen van bedreiging tegen hem in verband met de komst van een asielzoekerscentrum. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente laten weten. In de fietstunnel onder het spoor bij de Willenskade in de wijk Goverwelle, zijn op de muur graffiti teksten gevonden met ‘Dood aan Milo Schoenmaker’. 

In de fietstunnel zijn ook teksten gevonden als ‘Eigen volk eerst’ en ‘Geen azc in Gouda’. Ook zijn daarbij hakenkruisen gevonden. Zaterdag liet de gemeente weten dat de graffiti zo snel mogelijk wordt verwijderd.

“Uitingen op deze wijze tekenen een gebrek aan fatsoen en respect. Ga dialoog aan als je het niet eens bent”, twitterde de burgemeester als reactie hierop.

PWA-kazerne
Het bewonersplatform Gouda Noord adviseert het college komende woensdag over de punten waarmee volgens de bewoners rekening moet worden gehouden bij de komst van de asielzoekers naar Gouda. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) wil 500 asielzoekers (voor tien jaar) in de voormalige Prins Willem Alexander-kazerne in Gouda opvangen. De bewoners vragen onder meer om een gefaseerde opvang, dus niet alle 500 vluchtelingen ineens.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl