Weekblad deGouda digitaal

Burgemeester Schoenmaker onthult Goudse Zonnebloemauto

Gouda – Mevrouw Westerveld ontving maandagmiddag symbolisch de sleutels van de Goudse Zonnebloemauto. Zij kreeg die van onder anderen burgemeester Milo Schoenmaker en Godfried Barnasconi, voorzitter raad van bestuur Groene Hart Ziekenhuis en voorzitter Nationaal Bestuur van de Zonnebloem. Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is de verhuurlocatie van deze nieuwe aangepaste rolstoelhuurauto. Mevrouw Westerveld is gebonden aan een elektrische rolstoel. Zij gaat binnenkort met de Zonnebloemauto een dagje eropuit.

De Zonnebloemauto is te huur voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een scootmobiel. Wanneer iemand door een lichamelijke beperking zijn leven in een rolstoel doorbrengt, ziet de wereld er vaak anders uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar en aangepast vervoer hebben beperkingen. De Zonnebloemauto geeft de huurder bewegingsvrijheid. De huurder bepaalt zelf waarheen en wanneer hij gaat. Hij kan ook nog eens familieleden of vrienden meenemen. Achterin de auto is een rolstoelplaats. Burgemeester Schoenmaker: “Zelf rijden, is een groot goed. Voor mensen die aangewezen zijn op een rolstoel is eropuit gaan echter niet zo vanzelfsprekend. De Zonnebloemauto vind ik een mooi initiatief. De auto biedt een heleboel aan vrijheid en flexibiliteit.”

Huren
Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij het GHZ aan de Bleulandweg 10 in Gouda. Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te kunnen huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Die pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro. Daarbij zijn de eerste honderd kilometer inbegrepen. Elke extra kilometer kost 0,20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in de regio Gouda. Barnasconi: “Ik doe regelmatig ook vrijwilligerswerk bij de Zonnebloem. Na een intensieve werkdag met bijvoorbeeld vergaderingen, relativeert dat vrijwilligerswerk enorm. Dat vind ik erg fijn. Geweldig dat er vrijwilligers zijn die nu ook onze deelnemers kunnen rondrijden in de Zonnebloemauto.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl