Weekblad deGouda digitaal

Café Central: ”Terrassen buiten gezet voor gevoel en mooier uitzicht voor Gouwenaars”

Gouda – De hele horeca is nu al 9 maanden gesloten en dat doet heel veel pijn voor de horecaondernemers. Zeker nu het weer zeer aangenaam is om op het terras te zitten. Dat vind ook Sander Letschert van Café Central Gouda aan de Markt. ”Ik vind het heel fijn om meer tijd met de kinderen door te brengen maar er staat een grote concessie er tegenover dat het terras dicht  is” vertelt hij tegenover radiostation DichtbijFM vanochtend.

”Zeker met dit weer jeukt het om je zaak naar buiten te zetten en gelijk je gasten om 08.30 uur je gasten te ontvangen. We zijn natuurlijk vorig jaar weliswaar drie maanden open geweest en dat was geweldig maar we zitten nu al zo lang dicht, het is heel moeilijk”. Vorig jaar werd 1 juni het startsein gegeven dat alle horeca op Markt in Gouda hun terrassen verder dan hun eigen gebied mochten plaatsen. Hierdoor werd bijna de gehele Markt rondom het oude stadhuis gevuld met terrasjes. Hier maakte de redactie van deGouda nog een videoverslag van waarbij de presentator en de cameraman de tap gingen testen van de horeca.

Jeroen Buitenhek van de ochtendshow van Dichtbij vroeg aan Letschert hoe zij dat betalen. ”Ja hoe betaal je dat, dat vraag ik me ook elke maand weer af” vertelt hij. ”Wij krijgen uiteraard steun van de overheid en toch je eigen buffer wat je zelf hebt opgebouwd maar dat was eigenlijk bedoeld voor investeringen voor de toekomst”. De steun vanuit de overheid is zeker niet genoeg volgens Letschert. ”Je kan natuurlijk overal wel uitstel vragen maar vroeger of laat komt toch de rekening. Voor ondernemers die net begonnen zijn of geen buffer hebben, vraag ik me het af of die het echt gaan halen”.

Café Central had hun terrassen deze dagen in het mooie weer naar buiten gezet en dat was niet zomaar voor een reden. ”Wij hebben dat gedaan omdat het terras binnen stond vanwege het slechte weer en natuurlijk uit voorzorg voor de rellen die hier waren in Gouda. Maar nu in het mooie weer hebben wij het terras weer buiten gezet eigenlijk meer voor ons zelf, om ons toch meer moed te geven en om voorbijgangers een mooier uitzicht te geven dan een leeg terras”.

Zowel Letschert als Buitenhek hoopt halverwege maart toch echt op terras buiten een biertje te nuttigen.

Bekijk hier de uitzending terug.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl