Weekblad deGouda digitaal

Cafeetje Heeeurlijk kleurt roze

Gouda – Het miezert een beetje maar dat kan Lizette Oudijk niks schelen. We zitten buiten op het terras van haar ‘Cafeetje Heeeurlijk’ zodat ze zicht heeft op haar onlangs geopende gehaktballenwinkel aan de overkant. Het is gezellig op het terras en iedereen wordt vrolijk begroet. Het tekent de gemoedelijke sfeer. Ondertussen meldt de eerste klant zich voor een gehaktbal.

“We hebben alles: kaasballen, kippengehaktballen, vegetarische ballen, pittige ballen, kleine en grote ballen. In de sausbar kunnen mensen er zelf saus bij scheppen zoals pindasaus of verse stroganoffsaus.

Het is een droom die uitgekomen is. Mijn eigen cafeetje en nu ook de ballenzaak. Ik heb al van alles gedaan: bij een benzinepomp gewerkt, als toilet-juffrouw bij Swing, bij het Wapen van Reeuwijk, in een zonnestudio. Als toiletjuffrouw bij Swing werkte ik in het weekend. Boven zat ik vol glitters en dan had ik alles bij elkaar in een kastje: mijn naaigerei, condooms, kauwgumpjes, een lekker luchtje, lolly’s. Het was altijd heel erg leuk en hartstikke druk bij
het toilet.

Ierse pub met een Hollandse wind erdoor
Op een gegeven ogenblik wilde ik mijn eigen kroeg beginnen. Na een zoektocht vond ik dit pand. Het stond leeg en ik deed briefjes door de brievenbus. Ik kreeg contact, we maakten afspraken en toen ging het allemaal heel snel.

Cafeetje Heeeurlijk is een Ierse pub met een -Hollandse wind erdoorheen. Alles is nog zoals de vorige eigenaren het gemaakt hebben. Ik heb -alleen Hollandse afbeeldingen in de schilderijlijstjes -gemaakt en wat Hollandse en Goudse dingen neergezet. De naam was niet zo moeilijk. Als iemand aan me vraagt hoe het gaat, antwoord ik altijd ‘heeeurlijk’. Dat is mijn woordje.”

Het cafeetje moet voelen als haar huiskamer, -zodat mensen zich thuis voelen. Alles en iedereen is -welkom bij Lizette. Zolang men maar respect heeft voor elkaar.

“Bertha, een van de artiesten die weleens optreedt in de zaak, nodigde me uit voor de Gay Pride in Amsterdam. Ik was te gast op haar boot. Het was een bijzondere dag die ik mijn leven niet meer vergeet. Het was zo ontzettend gaaf. Dat was de aanleiding om de eerste roze party te organiseren. Een groot succes, de zaak zat afgeladen vol. Sindsdien is er eens per twee maanden een roze party.

Roze ballen
In mijn kroeg komt alles bij elkaar. Iedereen kletst met elkaar. Ik hou ervan. Er wordt niet raar gedaan om de homo’s of travestieten. Het loopt gewoon. Op vrijdag 22 juni, de avond voor Roze Zaterdag, ga ik helemaal uitpakken. Dan is het feest in Cafeetje Heeeurlijk. Ik ga het helemaal roze maken, zelfs  de ballen krijgen een roze sausje. Vanaf 29 juni is het voortaan elke laatste vrijdag van de maand roze vrijdag.

Er is veel veranderd in mijn leven de laatste jaren. -Gescheiden, een eigen cafeetje, de roze party’s, en dan nu mijn ballentent. Vorig jaar heb ik een -homostel getrouwd in mijn zaak en de volgende bruiloft heb ik in september. Afgelopen week zat ik in de jury van de Miss Travestieverkiezing -Zuid-Holland. Mijn dochters zijn apetrots op mij en helpen me waar ze kunnen. Ik ben nog wel op zoek naar personeel. Voor in het café en voor in de -gehaktballen, jong of oud dat maakt niet uit.”

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda app voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl