Weekblad deGouda digitaal

Carnegie-medaille voor vishandelaar Sandor Lugthart

#Gouda – Op maandag 20 januari hebben burgemeester Schoenmaker en de teamchef van de politie Gouda in het stadhuis de Carnegiemedaille in brons uitgereikt aan Sandor Lugthart. Hij kreeg deze onderscheiding voor zijn bijzonder moedig optreden bij een overval.
Op 21 mei 2013 zag Lugthart vanuit zijn viswinkel in het winkelcentrum Bloemendaal dat er een overval gepleegd werd in de juwelierszaak van zijn buurman Oosterwijk. Lugthart is in de richting van de juwelierszaak gerend en zag dat de vrouw van de eigenaar ernstig mishandeld werd. Hij werd tegengehouden en diverse malen door één van de overvallers aangevallen met een slagvoorwerp. De overvaller gebaarde dat hij buiten de winkel in een nis moest gaan staan. Lugthart deed dat maar heeft heel veel kabaal gemaakt om de aandacht van omstanders te trekken. De overvallers sloegen op de vlucht. In de zaak zag Lugthart dat de eigenaresse Truus Oosterwijk zwaar gewond was. Hij is bij haar gebleven totdat de hulpdiensten ter plekke waren.

Carnegieheldenfonds
Het Carnegieheldenfonds kent medailles of legpenningen toe aan een personen die met gevaar voor eigen leven het leven van een ander hebben gered of hebben geprobeerd te redden. Zie ook www.carnegiefonds.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTV



Volg ons op



Contact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl