Weekblad deGouda digitaal

Casimirschool naar landelijk debattoernooi

Gouda – Leerlingen van de Casimirschool uit Gouda doen zaterdag 16 april mee met het Madurodam Basisschool Debattoernooi in Rotterdam. In totaal gaan 250 leerlingen uit het hele land met elkaar de verbale strijd aan over onderwerpen als: ‘Moeten alle leerlingen straf krijgen als er in de klas gepest wordt?’ en ‘Hebben kinderen van asielzoekers in Nederland recht op eigen scholen?’

Door mee te doen aan het Madurodam Basisschool Debattoernooi oefenen de leerlingen al op jonge leeftijd mondelinge taalvaardigheid en kritische denkvaardigheid. Voorzitter van Stichting Nederlands Debat Instituut Roderik van Grieken stelt: ‘’Leerlingen uit groep zeven en acht zijn vaak heel betrokken bij de wereld om hen heen. Door met elkaar over actuele onderwerpen in debat te gaan, vergroten ze hun blik op de wereld en maatschappij en verrijken ze hun woordenschat. Daar hebben ze hun hele leven plezier van’’.

Tiende debattoernooi

Het toernooi wordt al tien jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut met steun van Stichting Madurodam Steunfonds, het ministerie van Buitenlandse Zaken, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, ministerie van Veiligheid & Justitie, gemeente Rotterdam, en gastlocatie Wolfert van Borselen Tweetalig.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl