Weekblad deGouda digitaal

Cees van Rootselaar vervangt Julia van der Sprong

Bondscoach Nederlands mannenteam rolstoelbasketbal leidt clinic op 7 juni

Op vrijdagavond 7 juni 2019 organiseert Basketball Experience NL een clinic rolstoelbasketbal in Sportcentrum de Mammoet in samenwerking met Basketbalvereniging Bouncers en SPORT•GOUDA. De clinic zou in eerste instantie geleid worden door de Goudse international Julia van der Sprong, maar haar trainingsschema in Canada gooit echter roet in het eten waardoor Julia niet aanwezig kan zijn bij de clinic. Door de vele enthousiaste berichten en aanmeldingen zet Stichting BEN (Basketball Experience NL) de clinic door met een andere Nederlandse topper: Bondscoach en ex international Cees van Rootselaar!

Rolstoelbasketbal clinic in Gouda
Dit jaar vindt het EK Rolstoelbasketbal voor vrouwen plaats van 30 juni t/m 7 juli in Rotterdam. Om de kenbaarheid van deze sport te vergroten worden er op verschillende locaties in Nederland rolstoelbasketbal clinics georganiseerd waaronder in Gouda. Stichting BEN (Basketball Experience NL), Basketbalvereniging Bouncers en SPORT•GOUDA willen hiermee zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met het rolstoelbasketbal. Niet alleen minder validen kunnen meedoen. Ook valide mensen kunnen deelnemen aan de clinic en aan rolstoelbasketbal in het algemeen.

Cees van Rootselaar
Op 7 juni vervangt Cees van Rootselaar, bondscoach van het Nederlandse mannenteam rolstoelbasketbal, speelster Julia van der Sprong voor de clinic in Gouda. Julia zit midden in haar voorbereiding voor het EK Rolstoelbasketbal en moet voor een trainingsweek naar Canada. Als speler heeft Cees 118 keer het shirt van de nationale (valide) ploeg gedragen en won hij samen met zijn team vijf landstitels. In februari 2017 is hij aangetreden als bondscoach van het Nederlands mannenteam rolstoelbasketbal en heeft tot nu toe goede resultaten geboekt. Zo heeft het team in 2017 een vierde plek bemachtigd tijdens het Europees Kampioenschap. De Oranje Lions staan nu paraat om begin september 2019 bij het Europees Kampioenschap in Polen een plek bij de eerste vier te bemachtigen. Dit is tevens de kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokyo 2020.

Aanmelden clinic 7 juni
Wil je een nieuwe uitdaging in de sport, of ben je nieuwsgierig hoe het is om rolstoelbasketbal te leren van een international? Meld je dan direct aan via: roos@basketballexperience.nl en kom langs tijdens de clinic in Gouda. Deelname aan de clinic is gratis en er zijn sportstoelen aanwezig. Daarnaast maak je kans op diverse prijzen richting het EK.

Overige informatie 7 juni 2019

Datum: Vrijdag 7 juni van 19:00 -20:30 uur
Locatie: Sportcentrum de Mammoet, Calslaan 101, 2804 RT Gouda
Aanmelden via: roos@basketballexperience.nl 

Kosten: deelname gratis na aanmelding

Websites:

www.basketballexperience.nl

www.bouncersbasketball.nl

www.sportpuntgouda.nl

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl