Weekblad deGouda digitaal

Chinese filmploeg maakt opnames in Gouda

#Gouda – Een populair tv-programma dat in Zuid-China wordt uitgezonden, komt vrijdagmiddag 13 november opnames maken in Gouda. Het programma heeft maar liefst 20 miljoen kijkers.

Vier actrices verdeeld over twee teams voeren in Gouda, Amsterdam, Roosendaal, Deventer en Brussel opdrachten uit. In het Kaas- en Ambachtenmuseum in de Goudse Waag moeten ze zo snel en goed mogelijk het kaasmeisjeskostuum aantrekken. Een kaasmeisje van de Goudse Kaasmarkt is hun voorbeeld. De vier actrices lopen vervolgens op klompen en in kaasmeisjeskostuum van de Waag naar ’t Kaaswinkeltje. Daar krijgen ze de opdracht om vijf verschillende soorten kazen te proeven en te raden welke kaas het duurste is.

In maart 2015 was VVV Gouda aanwezig in de Holland Stand op de ITB reisvakbeurs in Berlijn. Hier is contact gelegd met  Lin Zhang. Deze jonge Chinese onderneemster is enorm enthousiast over Gouda. Na haar studie toerisme startte zij in Rotterdam de reisorganisatie Letwegogo. Zij biedt in China reizen aan naar onder meer Nederland en specifiek ook Gouda. Men reist in kleine groepen en er is veel aandacht voor authentieke plaatsen. In de regio Zuid-China, waar Lin vandaan komt, heeft ze nog veel contacten. Zo is het contact met het Chinese tv-programma tot stand gekomen.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl