Weekblad deGouda digitaal

ChristenUnie Gouda roept verantwoordelijk wethouder op om in gesprek te gaan met Yarden

Gouda – Het onderhoud van begraafplaats De IJsselhof laat al langer te wensen over. Ook is het digitale grafregister al sinds 2017 niet bijgewerkt. Dit tot teleurstelling en verdriet van nabestaanden. Sinds de gemeente Gouda De IJsselhof in 2007 heeft overgedragen aan Uitvaartorganisatie Yarden is deze organisatie verantwoordelijk voor het onderhoud in brede zin.

Echter, de gemeente lijkt geen kwaliteitseisen te hebben geformuleerd in het contract dat zij voor een periode van 40 (!) jaar met Yarden afsloot. Hierdoor heeft de gemeente zichzelf de komende 26 jaar buitenspel gezet.

Onze redactie vroeg onder andere de ChristenUnie naar hun mening. Fractievoorzitter Anna van Popering reageerde als volgt:

‘Als ChristenUnie zijn wij van mening dat het belangrijk is dat het onderhoud van de begraafplaats op orde is. Er is maar één begraafplaats en de inwoners van Gouda hebben daardoor binnen Gouda geen alternatief. Om die reden vinden wij het zorgelijk dat de gemeente aangeeft dat wij geen mogelijkheden hebben om in te grijpen als het onderhoud te wensen overlaat. Wat ons betreft zou de verantwoordelijk wethouder op zijn minst in gesprek kunnen gaan met Yarden over de mogelijkheden tot verbetering.’

In ons huis-aan-huis magazine van deze week staat een groot artikel, waarin ook de reactie van Dela te lezen is. Dela nam Yarden zeer recent over.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl