Weekblad deGouda digitaal

Cigar Bus primeur voor Nederland

#Gouda – Een Cigar Bus voor het proeven van sigaren tijdens evenementen. Dat leek sigarenliefhebber en ondernemer Marco van der Horst van Primera Gildenburgh in Winkelcentrum Bloemendaal een ideale publiekstrekker. Op het onderstel van een Volkswagen Transporter T2 uit 1978 werd een zelf ontworpen opbouw gerealiseerd voor het presenteren van sigaren.

“Ik sta al jaren met een sigarenstand op evenementen”, vertelt Van der Horst, “en het was tijdrovend om steeds weer alles in te pakken en op te bouwen. Ik zocht een leuk en eenvoudig te installeren alternatief, liefst met een hoge aaibaarheidsfactor. Uit een particuliere verzameling kon ik een 37 jaar oud onderstel van een Volkswagen Transporter T2 bemachtigen, volledig gerestaureerd en in perfecte staat. Gewoon Wouter Klaasse, een interieur- en botenbouwer uit Reeuwijk, heeft vervolgens de opbouw ontworpen en gebouwd. Alles zit er in: licht, geluid, een kassa en een humidor om in de juiste dosering vocht op te nemen of af te geven. Dat luistert heel nauw voor de goede kwaliteit van de sigaren. De hele opbouw is vervaardigd van cederhout, dezelfde soort hout dus waarvan sigarenkistjes worden gemaakt. De afwerking bestaat uit maar liefst acht lagen botenlak”.

Verhuur
“De Cigar Bus verhuur ik aan andere ondernemers die daar onder andere culinaire evenementen mee bezoeken”, vervolgt Marco Van der Horst. “Nog vóórdat de bus af was, had ik al veertien boekingen. Afgelopen week werd de bus gebruikt bij Proef Amersfoort. Die ondernemer nam al zestien jaar deel aan dat evenement, en hij had nog nooit zoveel klandizie getrokken als met de Cigar Bus. Donderdag is Culinair Eindhoven geboekt en daarna KLM voor een verkooptraining. In Gouda zal de bus voor het eerst te zien zijn tijdens Gouda Waterstad van 19 tot en met 21 juni. Dan sta ik er zelf mee bij ‘Buiten eten+drinken’ aan de Oosthaven 23, in het kader van de East & West Harbour Lounge. Een uitgelezen kans voor de bezoekers van Gouda Waterstad om de unieke Cigar Bus te bezichtigen en natuurlijk ook om een uitstekende sigaar te proeven.”

Fragment GoudaTV.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl