Weekblad deGouda digitaal

Climate Miles halte Gouda

Gouda/Glasgow – In oktober 2021 wandelt Marjan Minnesma met Urgenda van Groningen naar de klimaattop in Glasgow. Onderweg mag iedereen meelopen: voor een dagdeel, een dag of meer. Als Werkgroep Duurzaamheid Gouda loopt Fairtradegemeente Gouda maar wat graag een stukje mee en het liefst met zoveel mogelijk andere Gouwenaars om zo aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.

Voor wie een hele dag wil mee lopen kan dat bijvoorbeeld op 22 oktober van Woerden naar Gouda en/of op 23 oktober van Gouda naar Rotterdam. Meld je dan aan voor een vol dagtraject via https://theclimatemiles.nl/route/  (kies de datum van je keuze). Dit is niet nodig als je alleen meedoet met het onderdeel Reeuwijk-Gouda.

Loop je mee, neem vooral ook een spandoek of bord met jouw persoonlijk klimaatboodschap mee gericht aan de politici in Glasgow of juist aan politici dichtbij. Bij aankomst in Gouda zal wethouder Corine Dijkstra ons opwachten om 17:00 bij het Huis van de Stad. Op zaterdagochtend 23 oktober zal vervangend burgemeester Thierry van Vugt de Climate Miles lopers voor de laatste etappe naar Rotterdam weer uitzwaaien. Dit vertrek uit Gouda staat gepland om 9:00 op de Markt.

Tijdens de Climate Miles zullen we als Werkgroep Duurzaamheid Gouda ook oproepen om mee te lopen met de Klimaatmars die op 6 november plaatsvindt in Amsterdam. Met duizenden andere Nederlanders willen we ook dan, tijdens de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties in Glasgow aandacht vragen voor de klimaatcrisis.

 

Startpunt:         plein voor De Ark, Reeuwijk.

Verzamelen:     15.30 uur

Vertrek:            15.45 uur

Aankomst:        plein voor Huis van de Stad, Gouda, 17.00 uur

 

Informatie over deze activiteit, inclusief de route, is te vinden op https://theclimatemiles.nl/route/2021-10-22/

Foto: Lucas Nijenhuis

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl