Weekblad deGouda digitaal

College en KWS akkoord over koopsom Koudasfalt terrein

Het college heeft overeenstemming bereikt met de huidige eigenaar KWS over de koopsom voor het voormalige Koudasfalt terrein. Wethouder Daphne Bergman liet tijdens een persgesprek weten tevreden te zijn met de uitkomst. Het bedrag wordt voorlopig nog niet openbaar gemaakt.

Volgende stap zijn de debatten in de raad (op 13 januari de raadsverkenning en op 20 januari het debat). Op 3 februari neemt de raad een besluit over de aankoop.

Het college is bezig met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst met de stichting GOUDasfalt. Als de raad positief beslist over het voorstel, kan het college het Koudasfalt terrein aankopen en kan de samenwerkingsovereenkomst worden ondertekend. GOUDasfalt kan dan aan de slag met de uitwerking van de plannen. Voor meer info zie: http://www.goudasfalt.nl

‘GOUDasfalt goede bijdrage aan ontwikkeling stad’

Wethouder Bergman toonde zich verheugd met de nu gezette stap. Zij gaat ervan uit dat er straks een mooi stukje Gouda bijkomt. Zij noemde het initiatief van GOUDasfalt een goede bijdrage van burgers aan de ontwikkeling van de stad.

Zij lichtte desgevraagd toe dat, mocht er geen positief besluit van de raad komen, de koop niet zal doorgaan. KWS kan dan op zoek naar een andere koper. Mocht het zover komen, dan is het college van plan om geen milieubelastende industrie toe te laten.

Interview met wethouder Daphne Bergman:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl