Weekblad deGouda digitaal

College wil huishoudens enige lastenverlichting bieden

Gouda – Het college wil in 2017 Goudse huishoudens een kleine lastenverlichting bieden. B en W zien ruimte om eenmalig de OZB te verlagen met 200.000 euro. Dat komt neer op een lastenverlaging van gemiddeld ongeveer 6,60 euro per huishouden. Het wordt gezien  als eenmalige compensatie van de stijging van de rioolheffing.

Deze, en andere voorstellen voor enige lastenverlichting, staan in de Kadernota 2017-2020 die aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd.  Het gaat verder om lastenverlichting via de afvalstoffenheffing, via een tijdelijke verlaging van de tarieven voor ondernemers met een terras of uitstallingen en het verlagen van de eigen bijdrage in het sociaal domen.

Weinig ruimte
“Het is de enige mogelijkheid die we hebben”, zegt Jan de Laat, wethouder financiën. “In de financiële huishouding van de gemeente zit weinig ruimte.” Het is het streven van het college om de lasten in elk geval niet verder te laten stijgen. Gouda staat in de recent verschenen Coelo-Atlas voor lokale lasten in 2016 op een veertiende plek in de lijst van duurste gemeenten qua woonlasten.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl