Weekblad deGouda digitaal

Column | Samen maken we de stad…schoon!

Een mooie stad is een schone stad. Gelukkig zetten veel mensen zich daarvoor in. De Goudse kabouters rapen dagelijks zwerfafval op. Op 22 maart halen vrijwilligers van de stichting Aquarius in het kader van Wereld Waterdag het afval uit het water in en om de stad. Vies werk, maar hard nodig. Ook rond het GOUDasfaltterrein.

De bodemvervuiling daar is dan wel stabiel, maar de bovengrondse vervuiling van de IJsseloevers en de dijk rond het oude fabrieksterrein groeit met de dag. Dat ziet er niet uit. En dan hebben we het niet over fabrieksafval, maar over wat mensen kilometers verder uit hun handen laten vallen en dat hier aanspoelt als het laag water is. Achteloos weggesmeten verpakkingen, plastic tassen, paraplu’s, fietsonderdelen, autobanden en andere zooi.

Het liefste zien we natuurlijk dat iederéén meedoet aan het schoonhouden van de stad.

De inkt van de handtekeningen onder de koopakte en de samenwerkingsovereenkomst is nog maar net droog, of de asfaltwerkers stropen de mouwen op en trekken de laarzen aan voor het vuile werk. Omdat we bij GOUDasfalt niet alleen graag dromen maar nog veel liever doen, ruimen wij die troep op. Op 28 februari trekken we over de dijk en langs het water, het riet en de rikken in.

Het liefste zien we natuurlijk dat iederéén meedoet aan het schoonhouden van de stad. Daar hoef je echt geen kabouter of asfaltwerker voor te worden, al mag dat natuurlijk best (graag zelfs!). Gooi gewoon je afval in de vuilnisbak, dan ben je al GOUD waard!

Door Peterpaul Kloosterman

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl