Weekblad deGouda digitaal

Concert Cantare in Museum Gouda

#Gouda – Op 24 mei heeft Cantare een concert in de Gasthuiskapel van het Museum Gouda gepland. Deze kapel heeft een schitterende akoestiek en is een zeer fraaie omgeving om zowel een concert te zingen als om de muziek te beluisteren. Omdat het aantal zitplaatsen zeer beperkt is, wordt het concert twee keer gegeven: om 20.00 uur en om 21.30 uur.
Het is een themaconcert en alle werken hebben te maken met de Nacht.
Cantare begint met muziek uit de 16e eeuw waarin men het Gregoriaans nog hoort doorklinken. Het middengedeelte van het programma is muziek uit de Romantiek. De nacht was een zeer geliefd thema bij componisten als Brahms, Schubert en Rheinberger. Via muziek uit Hongarije komt het koor in de moderne tijd terecht met muziek van Amerikaanse bodem van Whitacre en Lauridsen. Van de laatste zingen we een drietal nocturnes getiteld : Sa Nuit d’Été, Soneto de la Noche en Sure on this Shining Night.

Aan dit concert werken mee het Christeli jk Vocaal Ensemble Cantare, Martin van Broekhoven op de vleugel en het geheel staat onder leiding van Leo Rijkaart. De toegangsprijs bedraagt € 12,50. In de voorverkoop zijn de kaarten verkrijgbaar bij de koorleden, bij boekhandel Smit aan de Korte Tiendeweg, in het winkeltje van de Sint-Janskerk en viawww.Cantare.nl. Als men via de website kaarten bestelt , moet men aangeven of men voor het concert van 20.00 uur dan wel voor het concert van 21.30 uur kaarten wilt hebben.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl