Weekblad deGouda digitaal

Concordia Filmavond: Bar Bahar

Haastrecht – Donderdag 29 november is er weer een Concordia Filmavond in Theater Concordia Haastrecht met dit keer de film ‘Bar Bahar’. In 2017 heeft deze film op het filmfestival van Cannes diverse onderscheidingen ontvangen.

Deze film vertelt het verhaal van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg zoeken tussen enerzijds religie en traditie en anderzijds de lonkende vrijzinnigheid van de grote stad. Hun leefstijl ontmoet de nodige weerstand, vooral van potentiële liefdespartners (Sex and the City in Tel Aviv).

Bar Bahar is het verhaal van huisgenoten Leila, Salma en Noor. Leila is een kettingrokende, vrijgevochten advocate, Salma een christelijke, lesbische dj en Noor een vrome, brave moslima die al voor haar huwelijk onderdrukt wordt door haar toekomstige man.

Regisseur Maysaloun Hamoud confronteert haar hoofdpersonages met de beperkingen en vooroordelen van de conservatieve, religieuze samenleving waarin ze zijn opgegroeid, maar stelt hen nooit voor als slachtoffers. Hamoud, die zelf het wervelende scenario schreef, portretteert vrouwen niet als dociele en aan de man onderworpen wezens, maar juist als sterke, seksueel actieve en vooral onafhankelijke personen.

Concordia Filmavond begint donderdag 29 november om 20.15 uur. De film draait in Theater Concordia op groot scherm. Kaarten (à € 8,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstelling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website). Minimum leeftijd is 16 jaar.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl