Weekblad deGouda digitaal

‘Containeroverslaghaven past beter bij Goudse Poort dan op Sluiseiland’

Gouda – Wijkteam Korte Akkeren vindt de vestiging van een containeroverslaghaven langs de Gouwe bij de Goudse Poort een veel logischer optie, dan de vestiging ervan op het Sluiseiland. De komst van een containerhaven op die plek, die de bestemming recreatiegebied heeft, is een ‘heel slecht idee voor de leefbaarheid van de wijk’, schrijft het Bep Rijsbergen, voorzitter van Wijkteam Korte Akkeren, in een brief aan de gemeenteraadsleden van Gouda. ‘Zowel de lokale politiek als het bedrijfsleven moet tot bezinning komen en de twee alternatieven beter tegen elkaar afwegen. De leefbaarheid van de wijk verdient een beter plan.’

Op verzoek van het Goudse bedrijfsleven heeft de provincie Zuid-Holland onlangs opdracht gegeven een verkennend onderzoek uit te voeren naar een containeroverslaghaven op het Sluiseiland. Het Wijkteam Korte Akkeren ziet de uitkomst van dit onderzoek met zorg tegemoet. Het vraagt zich af of de provincie zich wel voldoende bewust is van de impact van een containerhaven op het Sluiseiland op de omgeving. ‘Het verkeersprobleem op de Koningin Wilhelminaweg dat een containerhaven op het Sluiseiland gaat veroorzaken is voor de wijk onaanvaardbaar. (…) Vergeten wordt weleens dat een containerhaven een 24-uurs bedrijf is dat veel lawaai veroorzaakt’, zo schrijft het wijkteam in de brief aan de raadsleden.

‘Goudse Poort goed alternatief’
Een containeroverslaghaven bij de Goudse Poort zou volgens het Wijkteam Korte Akkeren voor Gouda een goed alternatief zijn. Het ligt op de route van bedrijventerrein Kromme Gouwe naar de A20 ter hoogte van de afslag naar Go-stores en zorgt dus niet voor verkeersoverlast op de Koningin Wilhelminaweg of een ander woongebied. De locatie ligt  net ten zuiden van de Coenecoopbrug, in een verbreding van de Gouwe, restant van een afgesneden rivierbocht. ‘De ontsluiting voor verkeer naar alle bedrijventerreinen in Midden-Holland en richting Rotterdam is optimaal. Een containerhaven heeft daar de ruimte en is volgens een woordvoerder van binnenvaartvereniging Schuttevaer ook nautisch meer geschikt.’ (Foto wijkteam Korte Akkeren)

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl