Weekblad deGouda digitaal

Crowdfunding voor WK jiu jitsu

#Gouda – Fighting jiu jitsuka’s Aafke van Leeuwen en Boy Vogelzang uit Gouda zijn geselecteerd voor het WK in Thailand. Om dit te kunnen bekostigen, start het tweetal een crowdfundingsactie.

Vorige week maakte de Nederlandse bond de vijf namen bekend die van 20 tot en met 22 november Nederland mogen gaan vertegenwoordigen tijdens de wereldkampioenschappen jiu jitsu senioren in Thailand (Bangkok). Twee van deze vijf Nederlanders zijn lid van Den Edel Fun to be Fit uit Gouda en worden getraind door mede-eigenaar Allard Schulenklopper.

Aafke van Leeuwen, uitkomend bij de dames tot 70kg, staat momenteel derde op de wereldranglijst en behaalde brons tijdens het afgelopen Europees kampioenschap vier maanden geleden. Daarnaast was ze goed voor zilver tijdens de Grand Slam German Open begin deze maand, terwijl ze eerder dit jaar al goud had veroverd bij de Grand Slam in Parijs. Boy Vogelzang sluit, in de klasse -69 kg, zijn junioren periode dit jaar af met een tweede plaats op de wereldranglijst en is inmiddels met zijn zevende plaats bij de heren senioren ook tot de wereldtop doorgedrongen.

sport

Beiden jiu jitsuka’s hebben hetzelfde streven. Aafke: ‘’Ik ga naar Thailand voor het hoogst haalbare, een medaille binnen halen.’’ Ook Boy hoopt mee te doen voor de prijzen. ‘’Ik verwacht een mooi toernooi en ga er alles aan doen om mee te doen voor het eremetaal.’’

Crowdfunding
Daadwerkelijk deelnemen aan het WK in Thailand is alléén mogelijk door een financiële eigen bijdrage te leveren door de sporters zelf. Helaas heeft jiu jitsu geen A status, waardoor het veel subsidies misloopt. De kosten voor de sporters lopen hierdoor hoog op, zoals reiskosten, hotelovernachtingen, voeding etc. Aafke en Boy zijn hiervoor een crowdfunding gestart. In totaal is vierduizend euro nodig. ‘’We hebben tot nu toe dertig procent binnen, dus het gaat de goede kant op. We hopen het volledige bedrag voor het WK bij elkaar te hebben.’’ Op www.wijzijnsport.nl staat meer informatie. Aafke en Boy: “Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er zoveel mogelijk mensen een kleine (of grote) donatie kunnen doen. Alle beetjes helpen. En, zoals je kan lezen op onze site, doen we er graag iets voor terug.”

Door: Robbert Duijnstee

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl