Weekblad deGouda digitaal

Cursussen in activiteitencentrum De Rotonde

#Gouda – Activiteitencentrum De Rotonde aan de Zuidhoef 138 in Gouda krijgt een wijkfunctie en gaat zich onder andere richten op de bewoners in de wijk Plaswijck. Het activiteitencentrum van de Gemiva-SVG Groep begint met het organiseren van cursussen voor senioren, zoals yoga en het omgaan met de computer.
“De Rotonde is al bijna dertig jaar een ontmoetingsplek voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel, maar die doelgroep gaan we verbreden”, vertelt Wilmy Kersten, locatiehoofd van De Rotonde. “Uit de hele regio komen cliënten naar ons toe voor dagbesteding, variërend van creatieve activiteiten, werken met de computer tot bewegingsactiviteiten. Hierdoor heeft De Rotonde een enorme expertise aan deskundigheid in het begeleiden van mensen bij activiteiten. Bovendien zijn hiervoor alle faciliteiten in het gebouw aanwezig. Tot 2015 valt dit allemaal onder de AWBZ, daarna gaat het over naar de gemeentelijke WMO. Dit maakt het mogelijk om die activiteiten ook aan te bieden aan mensen die geen AWBZ-indicatie hebben. Wij beginnen daar nu al mee. Wij hebben al een eerste leuk aanbod opgezet met twee cursussen voor oudere wijkbewoners: yoga en het leren omgaan met een computer. Omdat alle faciliteiten en de deskundigheid hiervoor volop aanwezig zijn, bespaart dat veel kosten. Wij kunnen de cursussen dan ook aanbieden tegen aantrekkelijke tarieven. Wij beginnen 10 februari met beide cursussen, tien maandagmiddagen.”

De yogacursus is van 15.45 uur tot 16.45 uur en kost 60 euro en de computercursus voor beginners is van 15.45 uur tot 17.00 uur en kost 95 euro. Aanmelden kan door te bellen met De Rotonde, telefoon (0182) 55 51 00 of door te mailen naar rotonde@gemiva-svg.nl.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl