Weekblad deGouda digitaal

Cyclus wijzigt inzameling huisvuil in binnenstad niet

#Gouda – Eerder kondigde Cyclus in overleg met de gemeente aan per 31 maart te stoppen met de avondinzameling in de binnenstad van Gouda voor huisvuilzakken met restafval. Vanaf eind maart zou Cyclus deze huisvuilzakken op maandagochtend gaan ophalen.
Algemeen directeur Leendert van Bloois: “Dit blijkt voor een groot aantal bedrijven die reinigingsrecht betalen lastig te organiseren. Daarom hebben we besloten de inzameling van het restafval in de binnenstad nu niet te wijzigen. Dit betekent dat Cyclus de huisvuilzakken in het zuidelijke deel op maandagavond en in het noordelijke deel op dinsdagavond blijft ophalen.”

Cyclus en de gemeente wilden stoppen met de avondinzameling omdat veel huisvuilzakken niet tussen 17.00 en 18.00 op de aanbiedplaats worden gezet, maar al eerder op de dag. Dit leidt tot een rommelig straatbeeld. “Daarom wilden we op maandagochtend gaan inzamelen. Met de bedrijven die reinigingsrecht betalen en hun afval niet op maandagmorgen kunnen aanbieden, wilden we een andere inzamelafspraak maken. Het blijkt echter om zo’n grote groep bedrijven te gaan, dat dit praktisch niet uitvoerbaar is. Daar hebben we dus een inschattingsfout gemaakt. We hebben hiervan geleerd en betreuren de situatie”, aldus Van Bloois.

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl