Weekblad deGouda digitaal

Dag van de Mantelzorg in Gouda een groot succes

Zaterdag 10 november hebben we in Gouda ook weer de Dag van de Mantelzorg gehouden in de Goudse schouwburg. De dag waarop mantelzorgers even in het zonnetje gezet worden voor de zorg die zij hebben en het werk dat zij doen.

Wethouder Bunnik van financiën was er als vervanger van wethouder Dijkstra aangezien zij verhinderd was. Hij sprak de mantelzorgers toe met de mooie woorden: “Als je zorg wilt verlenen, vergt dit veel organisatie. Je eigen leven geef je een beetje op en dat is te waarderen dat jullie mantelzorgers dit allemaal doen.” Lenny Althof, directeur van Palet Welzijn, gaf symbolisch een hartverwarmend gebaar door een hartvormige handenwarmer aan één van de aanwezige mantelzorgers uit te reiken.

Pubquiz hilarisch en verbindend
Daarna werden de mantelzorgers op een hilarische manier door de Pubquiz-masters aan de tand gevoeld in 11 teams. Verschillende rondes passeerden de revue zoals de culinaire ronde, dierenronde en de muziekronde waarbij vele mantelzorgers uit volle borst meezongen. Nadat de strijd gestreden was en de letterlijke ‘poedelprijs’ uitgereikt kon er maar één team de echte winnaar zijn. De ‘Doordagjes’ waren de gelukkigen die duidelijk een fantastisch team vormden en natuurlijk heel veeeel kennis bezaten. Maar wat vooral ook mooi om te zien was dat er tussendoor genoeg tijd was om met andere mantelzorgers te praten, en te zien hoe snel er een leuke band en gezellige sfeer ontstond ook al kenden ze elkaar vooraf niet.

Na afloop van het spektakel waren er ook nog goodiebags met onder meer het ‘Hart voor mantelzorg’, verschillende lekkernijen en acties die beschikbaar waren gesteld door verschillende Goudse ondernemers om thuis nog even na te genieten! Het was een hele mooie dag en we hopen dat alle aanwezige Goudse mantelzorgers hier ook enorm van genoten hebben! Jullie hebben het verdiend!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook