Weekblad deGouda digitaal

Dag van de Witte Stok

Gouda – Jaarlijks wordt tijdens de Dag van de Witte Stok aandacht gevraagd voor het belang van een zelfstandig leven van mensen met een visuele beperking. Het symbool hiervoor is de witte stok. Irishof in Gouda organiseert in dit kader op maandag 15 oktober diverse workshops om te beleven wat de impact is van minder of niet kunnen zien.

Irishof, gespecialiseerd in wonen en zorg aan mensen met een visuele beperking, organiseert een drietal workshops waarin een beroep wordt gedaan op alle zintuigen, waarbij het zintuig zoveel mogelijk wordt uitgeschakeld door een blinddoek of aangepaste bril. Hierdoor kunnen mensen die gewend zijn om te zien, ervaren wat het effect is als het zicht wegvalt of minder is.

Dit jaar staat het vooral in het teken van ervaren en beleven wat voor toegevoegde waarde een activiteit heeft om sociale contacten te onderhouden ook al heb je een visuele beperking.

Marian Heuvelman, hoofd zorg in Irishof: “De dag van de Witte Stok is van groot belang voor de aandacht voor blind- en slechtziendheid. Voor veel mensen is kunnen zien gelukkig vanzelfsprekend maar voor bijvoorbeeld oudere mensen is het vaak een groot probleem. Een probleem dat niet altijd snel op tafel komt of wordt onderkend terwijl er veel hulpmiddelen zijn om het leven met een visuele beperking makkelijker te maken. Wij merken dat het organiseren van deze workshops helpt om de bewustwording te vergroten en het ook een bijdrage levert bij het maken van contacten in een zorginstelling en daar dragen we graag aan bij.”

Opgeven voor de workshops kan voor 1 oktober bij het Infopunt van Irishof, bereikbaar via telefoonnummer: 0182-596 700. De workshops worden gehouden tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl