Weekblad deGouda digitaal

Dagbesteding De Zwaan verhuist

Gouda – Vanaf 2 november 2020 stelt dagbesteding De Zwaan haar deuren open aan de Kampenringweg 44 in Gouda. Het nieuwe pand herbergt meer en ruimere ateliers en breidt daarmee haar aanbod flink uit. Bij dagbesteding De Zwaan werken deelnemers aan verschillende ambachten onder professionele begeleiding. Mensen met een zorgindicatie van WMO, WLZ of PGB kunnen hier terecht.

Gezellig, uniek, inspirerend en veilig, daar staat De Zwaan dagbesteding voor. Je mag jezelf zijn en er wordt maatwerk geboden voor alle deelnemers. Deelnemers voelen zich bij De Zwaan veilig, gekend en ontplooien zichzelf. De verhuizing komt niet uit de lucht vallen. “We moeten deelnemers meer ruimte geven in deze corona tijd, en willen het programma-aanbod verruimen. Maar ook nieuwe inzichten en wensen van de deelnemers vragen om nieuwe ateliers. Ook willen we het ambacht verder positioneren, ontwikkelen en meer diversiteit bieden. Onze succesformule staat als een huis, de koers is uitgezet, ook de komende tien jaar zullen we eraan blijven werken om een inspirerend en uniek ambachtelijk kunstcentrum in Nederland te worden”, aldus Annemarie Plinta, directeur van De Zwaan.

Ambachten
Binnen de dagbesteding wordt vanaf 2 november een unieke ambachtelijke combinatie aangeboden. De Ateliers keramiek, schilderen, textiel en muziek blijven maar krijgen meer ruimte. Daarnaast komt er een grote weefafdeling, een design-atelier en een plus-atelier speciaal voor creatieve ouderen. Met name dit laatste atelier zal veel mensen blij maken, ‘moderne’ ouderen kunnen zich laten inspireren binnen een activerende dagbesteding.

Deelnemers bepalen zelf op welk moment zij met welke ambachtsvorm willen werken. De Zwaan werkt met kunstenaars die door hun opleiding een plaats in de kunst- en cultuurwereld innemen. Daarnaast heeft De Zwaan zorgspecialisten die met je meekijken als het even niet lukt.

Inloopochtend elke donderdag van 9.00 tot 11.00 uur. Anders op afspraak.
Vrijdag en zaterdag 30 en 31 oktober vindt de verhuizing plaats. Vanaf maandag 2 november is de locatie open. Wilt u een rondleiding of heeft u interesse in een van de specifieke ambachten van De Zwaan stuur dan een mail naar info@dagbestedingdezwaan.nl.
Wilt u meer weten over de organisatie van De Zwaan, de afdelingen, of hoe u bij De Zwaan terecht kunt? Kijk dan op de website www.dagbestedingdezwaan.nl

(Dringend) Vrijwilligers nodig

De Zwaan kan vrijwilligers goed gebruiken. Bent u beschikbaar en wilt u graag iets betekenen voor de maatschappij, dan hebben wij wellicht een vacature voor u beschikbaar. Wij zoeken: Receptionistes voor alle dagen behalve de woensdagmiddag. Gastvrouwen voor het Plus-atelier. En textielondersteuning voor de maandag, woensdag en donderdag. Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Annemarie Plinta, 06-42341916.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl