Weekblad deGouda digitaal

Dagkaart voor toeristen in Zuid-Holland

Gouda – Toeristen kunnen sinds 22 april met een dagkaart onbeperkt door Zuid-Holland reizen. Het Tourist Day Ticket is een samenwerkingsproject van de provincie en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Het kaartje kost 13,50 euro.

Met de speciale toeristendagkaart kan iedereen in de provincie Zuid-Holland met elk vervoermiddel (bus, tram, metro en waterbus) in het openbaar vervoer reizen. Dat kan bij de vervoerders Arriva, Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET, Veolia en Waterbus.

“Zo stap je ’s ochtends op de Waterbus naar Kinderdijk om daar het Unesco erfgoed te bezoeken, alvorens je verder reist met bus en metro naar de Markthal in Rotterdam”, zegt Dick van Sluis (bestuurslid van de Vervoersautoriteit) namens de MRDH ambassadeur van het project. “Zo wordt de reis op zich al een hele belevenis. Het Tourist Day Ticket maakt dit mogelijk.”

“De kaart is goed voor de bereikbaarheid van de hele regio, van Keukenhof tot Kinderdijk. En we lopen hiermee vooruit op het invoeren van één toeristenkaart voor heel Nederland”, aldus Floor Vermeulen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer Zuid-Holland.

Verkooppunten
De dagkaart is verkrijgbaar bij de verkooppunten van de vervoerders, Rotterdam The Hague Airport, hotels en VVV-kantoren in Zuid-Holland. Een actueel overzicht van de verkooppunten is te vinden op touristdayticket.nl. Bij aanschaf van het Tourist Day Ticket ontvangt de toerist gratis een handzame, uitvouwbare plattegrond met daarin informatie in het Engels en Nederlands over attracties en bestemmingen in de regio.

Op www.touristdayticket.nl kan de toerist alle informatie vinden en direct zijn reis plannen met de reisplanner.

Floor Vermeulen (PZH) en Dick van Sluis (MRDH/Capelle a/d IJssel) reiken het eerste Tourist Day Ticket uit op Rotterdam Centraal.

Floor Vermeulen (PZH) en Dick van Sluis (MRDH/Capelle a/d IJssel) reiken het eerste Tourist Day Ticket uit op Rotterdam Centraal.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl