Weekblad deGouda digitaal

De Goudse Hofsteden dubbel in de prijzen

Gouda – Kinderboerderij De Goudse Hofsteden  is dubbel in de prijzen gevallen, zowel bij Wecycle als bij ‘Vet, Recycle het!’.

De Goudse Hofsteden is verkozen tot kinderboerderij die het afgelopen jaar vetinzameling het meest onder de aandacht bracht. Dat was de uitslag van een wedstrijd van KinderboerderijenActief.nl, de Watercoalitie en de landelijk campagne Vet, Recycle het! Voor veel kinderboerderijen kan het in deze tijd aantrekkelijk zijn om vet in te zamelen. Ze zijn duurzaam bezig en het is voor hen inkomstenbron. Per liter ingezameld vet krijgen ze een vergoeding. De ingeleverde vetten worden hergebruikt als biodiesel.

Extra beloning
Ook kunnen bij De Goudse Hofsteden oude of kapotte (kleine) elektrische apparaten worden ingeleverd. Wecycle, een stichting die kleine elektrische apparaten inzamelt, geeft voor deze inzet een financiële beloning. De Goudse Hofsteden uit Gouda ontvangt een extra beloning van 250 euro, omdat zij in 2015 heel actief is geweest op Twitter om  zoveel mogelijk apparaten in te zamelen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl