Weekblad deGouda digitaal

De Goudse Schouwburg en So What! gaan samenwerken

Gouda – In Gouda bestaan veel bekende locaties. So What! en De Goudse Schouwburg zijn er hier zeker twee van. Afgelopen jaar hebben beide instanties hun jubileum gevierd en sinds de komst van de nieuwe programmeur bij de schouwburg, Paul Stolwijk, wordt er actief gezocht naar samenwerkingen in de stad. So What!, het oudste kernpoppodium van Nederland, werd al snel benaderd. Gerben Roskam, programmeur van So What!, en Paul zochten naar iets nieuws. Iets wat de verschillende cultuurinstanties en hun bezoekers verbindt. Een samenwerking op gebied van programmering is de uitkomst.

Samenwerking
De Goudse Schouwburg en So What! starten het komende seizoen (2018-2019) een pilot waarbij ze verschillende optredens/uitvoeringen samen programmeren en ondersteunen. Er worden gezamenlijk zes optredens georganiseerd in So What! én zes optredens in De Goudse Schouwburg. Door deze samenwerking hopen beide partijen een bijzondere mix te creëren tussen de bezoekersgroepen en dat muziekliefhebbers samenkomen in beide cultuurinstellingen.

Gezamenlijk programma
Op 5 mei verschijnt het programma van seizoen 2018-2019 van De Goudse Schouwburg, maar vandaag lichten De Goudse Schouwburg en So What! alvast een tipje van de sluier op rondom hun gezamenlijke programma. De volgende optredens/voorstellingen zijn uit de nieuwe samenwerking voort gekomen:

In De Goudse Schouwburg worden de volgende optredens gezamenlijk gepresenteerd:

Di 04-12: Racoon
Za 08-12: Tangarine: Uiteen
Di 18-12: Spinvis – In werkelijkheid
Wo 16-01: Lakshmi – Adem
Wo 06-02: Bruce Springsteens Born in the USA (Legendary Albums Live)
Do 25-04: The Kik Hertaalt!

In So What! zullen de volgende optredens* gezamenlijk worden gepresenteerd:

Vr 21-09 Marble Sounds
Vr 05-10 Bettie Serveert
Vr 09-11 Lucky Fonz III

*de podiumplanning van So What! wordt altijd 6 maanden van te voren gemaakt. De overige 3 acts die in samenwerking met De Goudse Schouwburg worden georganiseerd, worden in het najaar bekend gemaakt.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl