Weekblad deGouda digitaal

De Gouwekerk is weer open: voor schaatspret!

Gouda – Een ijsbaan ligt vaak buiten, of overdekt in een hal. In Gouda niet, daar ligt sinds kort schaatsijs in de Gouwekerk. En schaatsen in een Gotische kerk, dat is toch wel een primeur in Nederland. Tot 16 december schaatsen jong en oud hun baantjes in de Goudse kerk. Daarna verplaatst de ijsbaan naar het stadhuis op de Markt.

De Gouwekerk is een Rijksmonument uit 1904 en is lange tijd gesloten geweest voor bezoekers. Het is daarom dat de eigenaar de kerk graag wil openstellen voor de Gouwenaars. De afgelopen jaren zijn er geruchten geweest over de komst van een hotel en later over een food market. Maar het is nog wachten op een definitieve inrichting en zolang dat er niet is worden er evenementen georganiseerd. Het uitverkochte dansfeest Sensation Kaas, begin november, beet het spits af. En nu staat de kerk dus een maand lang in het teken van schaatspret.

Een ijsbaan, das ligt niet gelijk voor de hand, wanneer je praat over evenementen in de kerk. Volgens Remko van der Hammen, van de uitvoerende partij Grand Canyon, was het dat voor de organisatoren wel: ‘we gingen om tafel zitten en binnen een minuut was de ijsbaan bedacht’, vertelt hij. Op Facebook ziet Remko nu al de verbaasde en leuke reacties. ‘Je merkt dat de mensen het leuk vinden, veel mensen zien de kerk ook voor het eerst van binnen. We willen graag dat heel Gouda komt kijken, plezier maken en schaatsen’. Het is natuurlijk ook wel een buitenkans om te mogen schaatsen in een Rijksmonument. Liefhebbers kunnen tot half december terecht op de ijsvloer van de Gouwekerk. Dan verhuist de ijsbaan naar het marktplein. Met de feestdagen kan er dus weer worden geschaatst rond het stadhuis.

De ijsbaan in de Gouwekerk is geopend tot 16 december. Op zondag tot en met woensdag van 10.00 tot 20.00 uur en op donderdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 23.oo uur.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl