Weekblad deGouda digitaal

De komende dagen is het wisselvallig en winderig

Boven de Britse Eilanden blijft het hogedrukgebied ook begin volgende week standvastig op zijn plaats liggen. Zwakke frontale systemen trekken rondom het hogedrukgebied en beïnvloeden Nederland van tijd tot tijd.

Vanmiddag wordt het behoorlijk onstuimig met in de Goudse regio een vrij krachtige zuidwester (windkracht 5 Beaufort). In het uiterste westen van het Groene Hart kan de wind tijdelijk toenemen tot krachtig (6 Beaufort). Vanuit een westelijke richting trekt later in de middag een regengebied over het Groene Hartgebied. Het wordt circa 8 graden Celsius in de Goudse regio.

Vanavond draait de wind via het westen naar het noordwesten en neemt in de Goudse regio nog iets verder toe. In onze regio gaat een krachtige noordwester (6 Beaufort) te staan. Daarbij is kans op windvlagen tot circa 60 km/uur. Er trekken regelmatig buien over het Groene Hart en het koelt geleidelijk af naar een graad of 6.

Dinsdag wordt eveneens een tamelijk onstuimige dag met in onze omgeving een harde krachtige noordwestenwind (6 Beaufort) en windvlagen van circa 65 km/uur. In de loop van de middag neemt de wind langzaam iets af en wordt in de avond matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. Het wordt dinsdag circa 8 graden en het weerbeeld bestaat naast veel wind uit een mix van buien en opklaringen. In de loop van de middag zet de temperatuur vanuit een noordelijke richting een daling in.

In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar 1 graad. Tijdens buien is er een grote kans op winterse neerslag (hagel/natte sneeuw). De wind is noordwestelijk en matig, windkracht 3 à 4 Beaufort

Woensdag schijnt de zon van tijd tot tijd, maar komen er ook enkele buien voor. Het wordt circa 6 graden en er waait een matige wind (3 à 4 Beaufort) uit noordelijke richtingen. Door de wind ligt de gevoelstemperatuur woensdagmiddag maar een fractie boven het vriespunt.

In de nacht naar donderdag zijn er opklaringen en gaat het op veel plaatsen licht vriezen. Er waait dan een (zeer) zwakke noordenwind, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Donderdag is het een groot deel van de dag droog en daarbij is het wisselend bewolkt. In de loop van de middagbegint de bewolking toe te nemen en stijgt vanuit een noordwestelijke richting de kans op regen. Het wordt 6 graden in de Goudse regio en daarmee is de temperatuur normaal voor de tijd van het jaar.

Vrijdag en in het volgende weekend is er een grote kans op wisselvallig weer en is het overwegend bewolkt. Met maxima van 7 graden en minima enkele graden boven het vriespunt ligt de temperatuur rond of een fractie iets boven de normale waarden voor half januari. De wind is nadrukkelijk aanwezig in het weekend.

Ook na het volgend weekend is er vooralsnog geen ”echt” winterweer op komst, het blijft zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar. Naast stevige buien is er ook van tijd tot tijd tamelijk veel wind.

Bron: Meteo Gouda

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl