Weekblad deGouda digitaal

De Midzomermarkt 2019 is nog groter en duurt langer

Gouda – Voor de meeste mensen gaat de zomer gevoelsmatig sneller voorbij dan de winter. Dus de editie van de Midzomermarkt komt ook al snel dichterbij. Dit uniek Goudse festijn is er al over een paar weken, op 22 augustus. Alle winkeliersverenigingen doen mee in een gebied wat ook wel aangeduid wordt met “tussen de paaltjes”. Daarmee worden de z.g. zakpalen bedoeld om het verkeer na 12.00 uur te beletten de binnenstad in te rijden, uitzonderingen daargelaten. Dit jaar zijn voor deze dag ook de uitzonderingen uitgesloten. Alle straten zijn alleen voor de Midzomermarkt gereserveerd.

Het wordt nog meer dan vroeger een echte familiedag Honderden kramen worden door Dynamic Promotions geplaatst en deze donderdag niet alleen voor de Kaasmarkt en de dagmarkt, maar letterlijk in het hele gebied. In zo’n boulevard sfeer passen geen voertuigen, van welke aard dan ook. Dus ook fietsers, scooters, bestelwagen en taxi’s komen er niet in. Daar staat een heel team van verkeersregelaars borg voor. Noodvoorziening natuurlijk uitgezonderd. Of je nu alleen komt, met een stel of het hele gezin, je kunt onbekommerd slenteren, kijken, proeven of kopen.

Het wordt een dag van beleving, gezelligheid en ontspanning. Breng je kinderen mee? Geen zorg, er is ook voor hen veel te zien en te beleven. Zo zijn er drie podia met wisselende optredens. Voorbeeld: Tot 11.30 uur de Muziekfabriek Rollingsticks, dan tot 16.00 uur Live muziek, waarna Rollingsticks het weer overneemt met Nederlandse toppers. En niks om 18.00 uur afgelopen. De Midzomermarkt gaat door tot 20.00 uur. Achter de Waag komt het populaire Foodplein. In dat zelfde gebied is er weer de Lego Stormbaan voor de kleine Lego liefhebbers. Een rekbaar begrip, want ook minder jonge bezoekers zijn nog vaak fan van deze slimme bouwstenen.

De Midzomermarkt is een dag van optimale Goudse samenwerking Dat wordt als eerste genoemd door de twee organisatoren, dit jaar al voor de 27e keer, Harry Trel van De Zaak van de Laak en John van Leeuwen van Stoffenhuis Anja. Elke winkelstraat wordt door de winkeliers zelf ingericht, de vergunningen van de gemeente lopen vlotjes binnen. Volop medewerking van de Dienst Handhaving, van de politie, van hulpverleners en een uiterste inspanning van Dynamic Promotions, waarvan de medewerkers wel heel vroeg uit de veren zullen moeten. Dit alles om alle bezoekers een heerlijke zomerse dag te bezorgen. Als je 22 augustus alvast op de kalender zet, vergeet dan niet om vrienden of familie uit te nodigen om mee te gaan, ook als zij wat verder weg wonen. Samen heb je dan nog meer plezier. Daarbij hoort wel een tip: Kom met de fiets of het openbaar vervoer. Laat je vrienden en familie met de trein komen. Haal ze af van het station en je loopt in 5 minuten het Midzomermarkt festijn in.

Nog nooit op de Kaasmarkt en de Oude ambachtenmarkt geweest? Dan wordt dit de dag om dat recht te zetten want beide merkten zijn alleen op 22 augustus een onderdeel van de Midzomermarkt. Twee vliegen in één klap dus. En als je toch op de Markt loopt, zal de Studio van Radio Gouda FM je zeker niet ontgaan. Ze staan voor een live verslaggeving, verzorgen interviews, ontvangen boeiende mensen en artiesten en staan borg voor de beste muziek selectie. Alle initiatiefnemers, deelnemers en ondersteunende diensten laten graag zien waarom Gouda de gezelligste binnenstad heeft en wensen alle bezoekers van deze editie van de Midzomermarkt alvast een heerlijk verblijf van 9 uur in de ochtend tot 8 uur in de avond. En ja, wat langer blijven of zelfs overnachten mag ook.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl