Weekblad deGouda digitaal

De Pionier uit Gouda geeft klassiek concert

#Gouda – Gouda’s Harmonie De Pionier geeft vrijdagavond 21 november een verrassend najaarsconcert in de Vaste Burcht. De muziekvereniging voert dan klassieke en symfonische werken uit van onder andere Bernstein en Piazzolla.
Het concert is op de vrijdag na de landelijke Sinterklaasintocht, waar De Pionier voorop marcheert in de traditionele rode uniformen met zwarte berenmutsen. Tijdens het concert laat Gouda’s grootste muziekvereniging zich van een heel andere kant horen. De afgelopen maanden is een klassiek en symfonisch programma ingestudeerd onder leiding van vaste dirigent Dick Verhoef.

Van Leonard Bernstein, de beroemde Amerikaanse componist en dirigent, staat Overture to Candide op het programma: muziek uit de opera Candide. Daarnaast worden klassieke nummers uit films van Charlie Chaplin gespeeld. De Pionier speelt verder een eerbetoon aan de Argentijnse tangomuzikant Astor Piazzolla. Hij schreef onder andere Adios Nonino, muziek die tijdens het kerkelijk huwelijk van Willem-Alexander en Maxima werd uitgevoerd.

De Pionier brengt tevens enkele werken van de Britse componist en trompettist Philip Sparke ten gehore. Daaronder The sun will rise again, waarmee Sparke geld inzamelde voor slachtoffers van de aardbeving en tsunami in Japan, een paar jaar geleden.

Van Nederlandse bodem wordt Lebuïnus ex Daventria uitgevoerd, een filmmuziekachtige compositie van Peter Kleine Schaars (chef-dirigent Marinierskapel der Koninklijke Marine) over de Angelsaksische monnik Lebuïnus. Tot slot speelt De Pionier een klassieker van de Britse rockband Queen: de mini-rockopera Bohemian Rhapsody.

Het najaarsconcert van De Pionier vindt plaats in de Vaste Burcht (Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt), Lekkenburg 148, Gouda. Aanvang 20.00 uur, entree €2,50 aan de deur.

 

Getagd met:

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl