Weekblad deGouda digitaal

De Theaterbakkerheij is weer geopend en het programma is bekend

Gouda – Maandag 1 juni heropende de Theaterbakkerheij haar deuren. Vanaf komend weekend staat er een spetterend programma op de agenda. De theaterzaal is omgetoverd tot een gezellig intiem Theatercafé. De foyer en het terras zijn eveneens geopend.

“Vanaf 5 juni hebben we een line up zoals je van ons gewend bent, maar dan net even in een andere (corona veilige) setting. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je weer genieten van muziek, cabaret, poëzie en Tribute bandjes, kortom.. wat je van ons gewend bent! Naast bekende concepten als Young Talent en ‘Grensgeval’ introduceren we nieuwe gezellige activiteiten als ‘De TBH Live Popquiz’ en ‘Pianobar Singalong Sessies’,” aldus Ruud Bakker – eigenaar van de Theaterbakkerheij.

Ook zijn er weer muziek optredens. Zo komt er een geweldige Santana Tribute band naar de Theaterbakkerheij. Op zondag 14 Juni gaat de bekende artiest Niels Geusebroek optreden voor max 30 personen.

De bekende Goudse dichter en taal virtuoos Ruud Broekhuizen komt twee keer langs. Eerst met zijn eigen boeiende programma en daarna met een speciale Late Night Show samen met de bekende cabaretier Pieter Jouke. Normaal voor volle zalen… nu in de Theaterbakkerheij.

Per voorstelling zijn er in juni helaas maar 30 kaartjes beschikbaar. Tickets zijn nu te koop. Kijk voor het volledige programma op de website: www.theaterbakkerheij.nl. Of kom eens langs in het Theatercafé of terras.

Bakker: “We mogen weer, we doen het veilig en maken het gezellig… tot snel in de Theaterbakkerheij.”

 

 

Hieronder het gehele programma:

 

PROGRAMMA DE THEATERBAKKERHEIJ

 

Theatercafé – Theater terras : Iedere dinsdagavond, zaterdag en zondag middag  in juni abnormaal gezellig!

Dinsdagen vanaf 20.00 uur

Zaterdag middagen van 15.00 tot 18.00

Zondag middagen van 15.00 tot 19.00

 

Entree gratis

Eindelijk!! We zijn weer open! Iedere dinsdagavond openen we de deuren van ons sfeervolle Theatercafé met stoelen en tafels waar iedereen gezellig en veilig kan zitten. Geheel corona-proof op 1,5 meter afstand… Niks persoonlijks 😉 Met mooi weer is ook het terras geopend. Abnormaal gezellig!

Het enige wat je vooraf moet doen is even reserveren voor een plekje binnen via de mail. Stuur je naam, aantal per

sonen en mobiele nummer naar info@theaterbakkerheij.nl. Dan zorgen wij voor een gezellig plekje in ons café! Tot snel!

Reserveren voor het terras is niet nodig en vrij toegankelijk

 

Vrijdag 5 juni & Zondag(middag) 7 juni

The Best of Young Talent – Editie 1/3

Aanvang: 20:00 uur / 15:00 uur | Zaal open 19:30 uur / 14:30 uur

Entree: €11,-

Vanaf juni komen we terug met maar liefst 3 nieuwe edities van The Best of Young Talent, hét muzikale concept van de Theaterbakkerheij waarbij jonge talenten een podium krijgen. Maar liefst 15 grootse jonge zangtalenten treden in de komende weken op in de Theaterbakkerheij.

Natuurlijk op 1,5 meter afstand. Onze theaterzaal is omgetoverd tot een sfeervolle ruimte met tafels en stoelen waar iedereen veilig kan zitten en onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van de muziek. Kom langs en laat je verrassen!

De eerste editie (5 en 7 juni) met:
– Kyana Dama
– Francesca & Daan
– Kaya Vitalis
– Silke Weeber
– Sanne Maas

Tweede editie (24 en 26 juli) met:
– Jopke van Dobbenburgh
– Manouk Hogebrug
– Marieke Naus
– Suus Luyken

Derde editie (14 en 16 augustus) met:
– Sofie de Bruijn
– Tirza de Bruijn
– Noya Geurts Tijhuis
– Tjomme & Nano
– Daan Kock & Slava

 

 

6 juni: De Theaterbakkerheij Pianobar Singalong Sessies

Categorie: Muziek, Pianobar, Singalong

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €13,50

Zaterdag 6 juni gaan we van start met een nieuw concept van de Theaterbakkerheij: de Pianobar Singalong Sessies! Intiem, veilig en gezellig komen we samen in ons theatercafé waar we meezingen met de grootste hits. Elke maand een avond met een ander muzikaal thema. Zaterdag 6 juni is het thema ‘Soul Classics’ met special guest Marvin Kneefel achter de piano!

Wat kun je verder verwachten?
– Een fantastische pianist / zanger
– Een sfeervolle theatercafé-setting
– Een videoscherm
– En heel veel liedjes!

Volgende edities:
– Juli: Guilty Pleasures
– Augustus: Hollandse avond

 

Vrijdag 12 juni : Ruud Broekhuizen: ‘Een Lege Plek’

Categorie: PoezieTheater

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €16,-

Na twee succesvolle shows in januari gaat ‘Een Lege Plek’ van dichter en spoken word artiest Ruud Broekhuizen op vrijdag 12 juni in reprise. Met poëzie, spoken word, zang, muziek en video neemt Ruud je mee in een zeer persoonlijke zoektocht naar de lege plekken die we allemaal wel eens ervaren in ons leven.

De zoektocht begint als Ruud in de vroege morgen zijn hotel ontvlucht en in een bijzonder bos een wel heel eigenaardige, oude man ontmoet. De twee mannen vertellen elkaar met anekdotes, poëzie, muziek en zang hun levensverhaal. Twee verhalen die uiteindelijk één ding gemeen hebben: ze proberen allebei een manier te vinden om de lege plek in hun leven te vullen. Of is het hebben van een lege plek soms ook een voorwaarde om weer door te kunnen gaan in het leven?

Met medewerking van: Hartini van Rijssel, Mariëlle Rijkaart, Sabien van Lommel en Pauline van der Stadt

 

 


Vrijdag 12 juni “late night edition:  Pieter Jouke & Ruud Broekhuizen: Ongeloof, Hoop & Liefde

Categorie: CabaretLate Night ShowPoezieTheater

Aanvang: 22:30 uur | Zaal open 22:00 uur

Entree: €13,50

Cabaretier Pieter Jouke en dichter Ruud Broekhuizen trakteren je op een Late Night avond met gedichten, spoken word en verhalen. In hun indringende teksten, recht uit het hart, geven Pieter en Ruud woorden aan momenten in het leven die we allemaal kennen: de liefde, de twijfel, de dood en de hoop. En ongelooflijk als het misschien klinkt: er zal ook best gelachen worden.

Pieter Jouke is cabaretier en tekstschrijver bij o.a. Zondag met Lubach. Het trekt al jaren door het land met uitverkochte shows waarin gedichten altijd al een rol hebben gespeeld. Nu draait hij het om: de poëzie voert de boventoon, maar de humor zal zeker niet ontbreken.

Ruud Broekhuizen is dichter en spoken word artiest. Hij was stadsdichter van Gouda, treedt door het hele land op met zijn verhalen en poëzie en bracht begin dit jaar zijn avondvullende programma Een Lege Plek op de planken.

De twee artiesten ontmoette elkaar een jaar geleden bij een optreden van Ruud en er was meteen sprake van een bijzondere chemie: de liefde voor de taal. Waar de één er het liefst een grap mee maakt en de ander het verpakt in prachtige poëzie was het onvermijdelijk dat dit programma er moest komen. Twee unieke karakters, Eén passie. Bereid u voor op een avond waar de liefde vanaf spat.

 

Zaterdag 13 juni De Theaterbakkerheij Popquiz Live… en online!

Categorie: MuziekQuiz

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €16,- live / €8,- online

Na de twee succesvolle online edities van de Theaterbakkerheij Popquiz presenteren we de derde editie live vanuit het theater! En jij kunt er met 30 anderen bij zijn. We hebben 30 VIP plekken ingericht waar je onder het genot van een hapje en een drankje live de quiz kunt spelen, hoe leuk is dat! Wil je liever vanuit huis meespelen? Dat kan ook! We streamen de show namelijk ook weer online via ZOOM.

Michelle Splietelhof en Robin van Beek zijn de energieke hosts van deze gezellige Popquiz met vragen over de muziek van vroeger en nu. Ook zingen ze live de grootste hits onder begeleiding van niemand minder dan René Baas. Mis het niet en bestel je tickets vandaag nog via onze website!

Zondag 14 juni : Wat maakt een HIT en wanneer is het SHIT? Met o.a. Niels Geusebroek

Categorie:Muziek

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: Live: €28,50 (incl. servicekosten + drankje) | Online: €8,50

Wat maakt een HIT en wanneer is het SHIT? Niels Geusebroek, Jan Tekstra en Billy Joel zingen en sparren samen in deze theatershow vol live muziek en boeiende gesprekken over hits en flops. Wanneer is iets een hit en wanneer is het een flop? Hoe komt het schrijven van een hit tot stand en hoe doen andere liedjesschrijvers dat eigenlijk?

Tekstra is schrijver van liedjes van o.a. Marco Borsato en Maan (o.a. ´Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht´, ´Het Water´, ‘Ze Huilt Maar Ze Lacht’). Te gast zijn Niels Geusebroek (‘Year Of Summer’, ‘Take Your Time Girl’) en Alexander Broussard die de rol van Billy Joel speelt in theaters in Nederland. Ze spreken over hun hits, de artiesten waar ze voor schrijven en uiteraard over hun ´winkeldochters´. Winkeldochters zijn de flops, de producten die te lang achter de toonbank blijven liggen en onverkoopbaar lijken. In deze show onderzoekt Tekstra de hits en winkeldochters van zichzelf en van zijn gasten.

TICKETS ONLINE SHOW:
Je kunt de show ook online bekijken! Tickets €8,50

Vrijdag 19 juni :Grensgeval Festival – Editie 1/4

Categorie: MonologenMuziekTheaterTheaterbakkerheij productie

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €13,50

Vanaf 19 juni gaan we van start met het Grensgeval Festival waar gedurende 4 edities maar liefst 18 mini-voorstellingen te zien zijn in de Theaterbakkerheij!

Bijna 2 jaar geleden begon de Theaterbakkerheij met de serie monologen ´Grensgeval´. Eén van de bijzondere concepten uit de eigen culturele keuken. Inmiddels zijn er 22 verschillende monologen gespeeld die door zo´n 750 mensen zijn bezocht en de reacties waren enthousiast: ´Wat een theatraal avontuur!´ ´Ik heb geweldige talenten gezien!´ ´Het is zo gevarieerd!´

Deze zomer worden deze monologen nogmaals gespeeld in ons Grensgeval Festival. Wat kun je verwachten?
– Verschillende verhalen; soms poëtisch, soms verhalend, soms muzikaal, soms absurd
– Verschillende stijlen; soms drama, soms muziektheater, soms cabaret/kleinkunst, soms bewegingstheater, soms authentiek en geschreven door de acteur zelf
– Verschillende variaties; soms humoristisch, soms ontroerend, soms werkelijk, soms verzonnen

Alle monologen hebben één overeenkomst, de personages zijn ´grensgevallen´ en balanceren allen op hun eigen manier op de grens. Grensgeval is een voorstelling over de dunne lijn tussen falen en succes hebben in het leven. Met humor, emotie, poëzie en live-muziek.

Editie 1 – Vrijdag 19 juni
– Robert Spillenaar
– Rolando Sanabria
– Rositha Rikkers
– Sanne Maas

Editie 2 – Vrijdag 10 juli
– Daan Timmerman
– Rik van den Heuvel
– Lisa Beuk
– Kirsty Correljé
– Ruud Broekhuizen

Editie 3 – Vrijdag 31 juli
– Frank Waroux
– Mariska de Heer
– Alice Bekkering
– Laurens Vink
– Daan Klijn

Editie 4 – Vrijdag 21 augustus
– Johan Twigt
– Jeanine de Boe
– Ry Fiere
– Samantha Braat

Nieuwe editie ´Grensgeval 4´ – Vrijdag 18 en zondag 20 september
– Rolando Sanabria
– Destiny Hukom
– Robyn van Schaik
– Drieske Steijl
– David Knegjens
– Lisa Beuk

Zaterdag 20 juni: Juicy – Funk & Soul band

Categori: FunkMuziekSoul

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €13,50

De 4-koppige Soul & Funk band Juicy komt naar de Theaterbakkerheij! Op zaterdag 20 juni spelen ze de beste hits van o.a. Maze, Earth Wind and Fire, Average White Band, Maceo Parker, Marvin Gaye en vele anderen. Uitstapjes naar de R&B en Acid Jazz worden niet geschuwd.

Het theater is omgetoverd tot sfeervol Theatercafé waar je veilig en intiem onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de muziek. Echt weer een gezellig avondje uit. Tickets zijn nu te koop!

Zondag 21 juni : Legacy of Santana (LOS)

Categorie:Latin-rockMuziek

Aanvang: 15:00 uur | Zaal open 14:30 uur

Entree: €18,50

Zondag 21 juni staat LOS (Legacy of Santana) in de Theaterbakkerheij! LOS is een groep ervaren muzikanten die een gedeelde passie hebben voor Santana. Zijn muzikale fusie tussen Zuid-Amerikaanse Salsa, Samba, Bossa en Rock zijn wereldwijd bekend. Laat je meenemen door een muzikale herinneringsreis van de vroege jaren 70 tot nu. De Santana “evergreens” mogen uiteraard niet ontbreken. Nummers zoals Europa, Samba Pa Ti, Moonflower en Stormy zijn verplichte kost.

De Theaterbakkerheij staat bekend om haar top Tribute bands… ook in corona tijd .. op een gezellige en veilige manier… ook voor 30 gasten en tegen dezelfde ticket prijzen … boek nu.. op is op.

 

Vrijdag 26 juni: De Vloer OP Afstand

Categorie: ImprovisatieTheaterToneel

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €11,-

De afgelopen weken hebben 8 deelnemers 3 improvisatie workshops gevolgd en vanavond staan zij op het podium met een improvisatie show! Niets is van tevoren vastgelegd. Humor, drama, tragedie, smartlappen, opera…alles is mogelijk. En jij als publiek mag je overal mee bemoeien! Met de scènes, de personages, de locaties, de gebeurtenissen, de muziek, de props en de tegenspelers. Uiteraard is de bar geopend!

Spelleider: John de Heij

Laat je verrassen! Een heerlijke spontane en onverwachte theateravond.

 

Zaterdag 27 juni :‘The yellow magic flying bus’ in het Theatercafé

Categorie: Muziek

Aanvang: 21:00 uur | Zaal open 20:30 uur

Entree: €11,-

Zaterdag 27 juni speelt Magic Bus in de Theaterbakkerheij. Ze spelen met liefde en een knipoog naar het heden muziek uit de sixties en seventies. In ons sfeervolle Theatercafé is ruimte voor 30 zitplaatsen waar je op intieme en unieke wijze onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van de muziek. Echt weer een gezellig avondje uit. Tickets zijn nu te koop.

Er wordt gefluisterd in de straten, maar niemand weet er echt het fijne van over 3 muzikanten, die in lockdown zaten, op zolder of in een caravan. Soms hoort men wel muzikale flarden, meegevoerd op de vleugels van de wind, maar wat men het meest verwarde is dat niemand de oorsprong vind. Maar nu is het geheim ontrafeld. We geven toe, het was een hele klus. Aanschouw hier het spektakel en kom luisteren naar ´The yellow magic flying Bus´. Voorheen bekend als ‘Boys R Back’.

Deze zomer: “Theater terras time ”

Ieder weekend een drankje doen op ons vernieuwde Theater terras!

We waren dan wel weken gesloten, maar we hebben zeker niet stil gezeten! Ons terras heeft een flinke opknapbeurt gehad.

Hier kun je met uitzicht op GOUDasfalt genieten van een drankje en een hapje van onze nieuwe borrelkaart.

Vaak met live muziek .

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl