Weekblad deGouda digitaal

Den Edel Gouda wederom hofleverancier tijdens WK Jiu Jitsu

Gouda – Maar liefst 5 topsporters van Den Edel Gouda NL hebben een officiële uitnodiging ontvangen van de nationale bond (JBN) om ons land te mogen vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Jiu Jitsu seniors. 

Van 22-25 november in Malmö (SWE) zullen de Fighting Ju Jitsuka’s Aafke van Leeuwen, Donny Donker, Boy Vogelzang, Chabeli Arenberg Peeters en Ecco van der Veer een gooi doen naar de wereldtitel. Ook trainer/ coach Allard Schulenklopper is door de bond opgenomen in het begeleidingsteam, om zijn pupillen te kunnen coachen tijdens dit WK. In totaal bestaat de nationale selectie uit 8 Fighting ju jitsuka’s en 1 Damesduo voor het Duo System (demonstratie vorm).

De Goudse club is trots op het feit dat zij voor het derde jaar achtereen hofleverancier is.

Boy Vogelzang zal voor de eerste keer, sinds zijn kruisband operatie in november vorig jaar, weer op een eindronde present zijn. Na zijn gouden medaille op de World games in 2017 in de categorie -69kg, gaat hij nu voor een medaille op het mondiale podium bij de heren -77kg.

Donny Donker (-85kg), Chabeli Arenberg Peeters (-55kg) en Ecco van der Veer (-62kg) behaalden vorig jaar, tijdens het WK in Colombia, alledrie de bronzen medaille in hun categorie en zullen dit jaar met minder geen genoegen nemen.

Aafke van Leeuwen veroverde in de Colombiaanse hoofdstad Bogota vorig jaar voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel. Na het missen van het Europees kampioenschap eerder dit jaar door een meniscus operatie, kan de Goudse sportvrouw van Gouda geschiedenis schrijven, door over twee weken in Zweden haar 3e wereldtitel te veroveren. ‘Aafke is nog steeds de beste vechter in haar categorie, maar zij weet als geen ander dat de beste zijn niet altijd genoeg is om op het hoogste podium plaats te kunnen nemen. Er komt op zo’n dag altijd net ietsje meer bij kijken, maar dat is het mooie van topsport. Aafke weet dat zij degene is die opgejaagd wordt. Jagen hoeft ze zelf sowieso niet meer met twee wereldtitels op zak. Niets moet, alles mag! Zal dan ook haar motto zijn.’ aldus trainer/ coach Schulenklopper.

 

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl

Volg ons op Facebook