Weekblad deGouda digitaal

Dennis van den IJssel: Trainer met het gezin op één

Gouda – Er gaan ruim 2500 mensen mee, er worden 2000 gehaktballen gedraaid, er zijn Jodan Boys tompoezen en de gemeenteraadsvergadering is verzet. Er wordt al weken uitgekeken naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen Vitesse door de spelersgroep, de fans en de hoofdtrainer Dennis van den Ijssel.

Als eerste gefeliciteerd met je contractverlenging, hoe kijk je daarop terug?
“Met een erg tevreden gevoel. De club en ik delen een ambitieuze instelling. We zien perspectief en vooruitgang de afgelopen seizoenen. Het harde werken wordt dan ook beloond met contractverlenging. Ook de reacties van de club en de supporters waren erg positief, dat geeft mij uiteraard veel voldoening.”

Is er veel veranderd sinds je begon bij Jodan Boys in 2014?
“Het voetbal is meer en meer opportunistisch geworden. Toen ik hier kwam in januari 2014 zaten we als het ware in de put, de prestaties waren niet goed en ook intern waren er wat fricties. Toen ik hier begon, stapte de toenmalige trainer Patrick Akerboom op, die toen van zijn taken werd ontheven. Hierdoor ontstond er veel verdeeldheid, ook een groot gedeelte van de technische staf stapte op. Ik stond er alleen voor, maar had al snel weer een technische staf om mij heen verzameld. Gelukkig bleven spelers loyaal en hebben we de selectie aangevuld met jeugd om hen een extra stimulans te geven.”

“Op de vraag hoe ik mezelf zou omschrijven als trainer, kan ik geen antwoord geven, dat laat ik liever aan anderen over. Toch is voetbal niet het belangrijkste, mijn gezin staat op één. Maar een leven zonder voetbal is voor mij niet voor te stellen. Ik ben op mijn 15e begonnen met het trainersvak en ben er nooit van af gestapt.”

Wat zijn je ambities in de voetbal?
“De ambities van de club op de lange termijn, genoemd in het driejarenplan, is promotie naar de derde divisie, we delen dezelfde ambitie daarmee. Dit was ook de doelstelling die we hebben besproken tijdens de contractverlenging.”

Hoe motiveer jij je team voor een wedstrijd tegen Vitesse?
“Voor een wedstrijd zoals tegen Vitesse hoef ik het team niet te motiveren, dat is niet nodig. Ik moet de jongens eerder afremmen dan motiveren. We hebben Vitesse goed geanalyseerd en weten waar we op moeten letten. Toch moeten we realistisch blijven, een stunt is bijna onmogelijk. Ondanks dat willen we er wel een wedstrijd van maken.”

Wat vind je van het niveau van het Nederlandse voetbal
“Op dit moment wordt ik niet erg vrolijk van het Nederlandse voetbal, vooral van de jeugd. Ik vraag me soms af, als ik langs de zijlijn sta, of ze het wel leuk vinden. We moeten de jongeren wat meer uitdagen en hen motiveren om weer te genieten van het spelletje.”

Woensdag 14 december is het zo ver, stel Jodan Boys wint, nog een voorkeur voor een tegenstander in de volgende ronde?
“Dan kies ik toch voor Feyenoord, dat blijft een club waar ik veel mooie herinneringen aan heb. Maar nu eerst Vitesse, we gaan er een mooi feestje van maken, hoe dan ook.”

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl