Weekblad deGouda digitaal

Details van renovatie zuidelijk stationsgebied

GOUDA- Het gedetailleerde ontwerp, voor de grote verbouwing  van het zuidelijk stationsgebied is klaar. In het voorjaar van 2018 gaat de verbouwing van start. Eerder deze maand kwamen er al wat plannen naar buiten, hieraan zijn nu onder andere extra groen- en duurzaamheidsmaatregelen toegevoegd.

Voor de fietsenstalling met zo’n 3400 plaatsen, moeten bomen worden gekapt. ‘’Er gaat groen weg, maar er komt ook heel wat groen voor terug’’, vertelt Hilde Niezen tijdens het0 persgesprek van 22 november. Er komen plantenbakken met daar omheen een rand waarop je kunt zitten. Onder het nieuwe busstation komt een waterberging, omdat het huidige busstation regelmatig onder water staat. Er komt een eenrichtingsweg voor auto’s. En de route vanaf het station richting de stad, wordt zo ingericht dat je vanzelf de goede kant op loopt.

Stationsgebouw 

Het stationsgebouw krijgt vooral vanbinnen een metamorfose, dat is de verantwoordelijkheid van de NS. Welke winkels blijven, en of er nieuwe winkels bij komen, is nog niet duidelijk. De ingang van het gebouw moet  een meer open uitstraling krijgen, zodat je gemakkelijk naar binnen loopt. Op het moment bevindt de Taxiplaats zich direct voor het station, aan de centrumkant. Na de verbouwing, staan de Taxi’s aan de andere kant van het station, samen met de kiss and ride parkeerplekken.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl