Weekblad deGouda digitaal

Deuren gymzaal Korte Akkeren officieel open

Gouda – Wethouder Rogier Tetteroo (wijkontwikkeling) opent op vrijdag 22 januari officieel de nieuwe gymzaal Korte Akkeren. De drie basisscholen uit de wijk en vijf verenigingen maken al sinds januari gebruik van de zaal naast voetbalvereniging ONA. De gymzaal is gerealiseerd vanuit de wens om de wijk Korte Akkeren te verbeteren.

De wijk Korte Akkeren heeft twee oudere gymzalen. Deze gebruikten de drie basisscholen De Kas, De Westerschool en De Goudakker overdag voor hun gymlessen, en in de avonduren waren de  verenigingen hier actief. In het kader van de wijkontwikkeling is gekozen om als vervanging van deze oude gymzalen één nieuwe te bouwen in het centrum van de wijk. De gymzaal aan de Tesselschadestraat is inmiddels buiten gebruik. Voorlopig blijft de zaal aan de Snoystraat (Jan Ligthartschool) nog open.

Wijkontwikkeling Korte Akkeren

De nieuwe gymzaal is onderdeel van de wijkontwikkeling Korte Akkeren. De afgelopen jaren hebben vele projecten een bijdrage geleverd aan de herontwikkeling van vastgoed en verbetering van de openbare ruimte zoals Leliepark, Wachtelstraat, De Jonker, het gezondheidscentrum in de Sacramentskerk, de Westerkade/Snoystraat en het Margrietplein.

Nieuw centrum en jeugdbibliotheek

Het laatste project in het kader van de wijkontwikkeling is het nieuwe centrum Korte Akkeren. Als onderdeel van het centrumproject is een jeugdbibliotheek bij basisschool De Goudakker gerealiseerd, zijn de winkelruimten in De Akkerborch gerenoveerd en verruimd, is de Herenstraat bij het winkelstraat verbreed en ingericht met parkeerplaatsen en is daarnaast een openbare parkeerplaats ingericht.

 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl