Weekblad deGouda digitaal

Deze week zijn er drie concerten in de Sint Jan

Gouda – Je kunt deze week maar liefst drie concerten bezoeken in de Goudse Sint-Janskerk, met Harm Woltjer op donderdag 26 juli om 13.00 uur, James Oesi op vrijdag 27 juli om 20.00 uur en Tommy van Doorn op zaterdag 28 juli om 16.00 uur. De concerten zijn vrij toegankelijk i.c.m. het entreebewijs van de Sint Jan.

Toeristen-orgelconcert door Harm Woltjer

Op donderdag 126 juli speelt Harm Woltjer een toeristenconcert op het orgel van de Sint Jan, aanvang om 13.00 uur. Hij speelt werken van onder anderen Bach, Boëlmann en Rheinberger.

Zijn amateur orgellessen kreeg Harm van Johan G. Koers en later van Leonore Lub. Sinds 2014 studeert hij aan het Prins Claus conservatorium te Groningen bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga. Pianolessen krijgt hij van Nata Tsvereli. Ook heeft Harm improvisatielessen gevolgd bij Hayo Boerema in Rotterdam. Masterclasses volgde Harm bij onder andere Michel Bouvard, Paolo Crivellaro en Wolfgang Zerer. Hij geeft orgel- en pianolessen en is organist van het Vermeulen-orgel in de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Schildwolde.

Kamermuziekconcert door James Oesi

Op vrijdag 20 juli om 20.00 uur verzorgt contrabassist James Oesi een concert met muziek van J.S. Bach en moderne muziek (Berio en Johnson).

De van oorsprong Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi is een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Zijn spel viel al op bij Podium Witteman, NPO Radio 4, NRC Handelsblad en Luister. Oesi speelde in de grote zalen en festivals, als het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Festival Classique en November Music. James is initiatiefnemer en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival en naast zijn solowerk is hij veelgevraagd als ensemblespeler bij onder andere Asko/Schönberg en Ensemble Modern. Oesi studeerde in 2012 af aan het Conservatorium Den Haag met een 10 + onderscheiding en hij wint de Fock Medaille voor beste solo examen. Tijdens dit concert speelt hij werken van Bach en moderne muziek.

Orgelconcert door Tommy van Doorn

Tommy van Doorn speelt op zaterdag 28 juli om 16.00 uur een programma met muziek van Messiaen, Saint-Martin, Debussy en Vierne.

In dit programma verplaatsen we ons naar de mystieke Parijse kathedralen in de vroege twintigste eeuw. We horen de fascinatie van Franse componisten voor het beeld van de verzonken kathedraal (Messiaen, Debussy) en het verdragende gelui van klokken (Vierne, Saint-Martin). De veelzijdigheid van het Moreau-orgel komt hierbij op kleurrijke wijze naar voren. Tommy van Doorn (1990) studeerde orgel en piano in Tilburg en studeerde in juni 2014 cum laude af. Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd, ook studeert hij musicologie in Utrecht en beiaard aan de Nationale Beiaardschool. Hij is actief als orgeldocent. In december 2012 is Tommy van Doorn benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel (1842). In Boxtel is hij tevens de vaste beiaardier van de Sint-Petrustoren.

Voor een overzicht van alle concerten in de Sint Jan zie www.sintjan.com

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456
F 0182 - 322 466

E info(@)degouda.nl