Weekblad deGouda digitaal

Deze zomer: het allereerste Jeugdtheaterhuis Zomertheaterkamp

Gouda – Het Jeugdtheaterhuis organiseert voor de allereerste keer een zomertheaterkamp! En dat terwijl het JTH in oktober al dertig jaar wordt. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 wordt er gekampeerd op camping Streefland bij Gouda. Iedereen van 13 jaar en ouder kan mee, dus ook jongeren die niet op het Jeugdtheaterhuis zitten. Het worden vijf dagen vol theater- en musicalworkshops en speciale avondprogramma’s, maar vergeet ook het campinggevoel niet!

In vijf dagen gaan de deelnemers één of meerdere straattheater-acts maken onder leiding van twee docenten. Als je je opgeeft, heb je de keus tussen het Theater- of Musicalprogramma. Aan het eind van de week voer je de straattheateracts op in de binnenstad van Gouda. Bij minder mooi weer hebben we onderdak in Cultuurhuis Garenspinnerij. Overdag wordt er gerepeteerd, ’s avonds gerecreëerd & ’s nachts geslapen op de camping. Het Jeugdtheaterhuis verzorgt niet alleen de workshopprogramma’s Theater of Musical, maar ook speciale avondprogramma’s door (gast)docenten en oud-leerlingen. Bij het deelnamegeld van €400,- per persoon zijn ook kampeerplaats, ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes inbegrepen. Zelf neem je een tent, slaapspullen en een fiets mee.

De Musical Workshops
Je werkt aan verschillende nummers en choreografieën onder leiding van musicaldocenten Matthijs Rijsdijk en Lucas Schilperoort. Alle losse stukken worden vervolgens verwerkt tot een korte montagevoorstelling. Heb je zin om in één intensieve week vol plezier een musicalvoorstelling in elkaar te knallen met dit gouden duo? Geef je dan op!

De Theater Workshops
Onder leiding van theaterdocenten Daniël van Duijvenbooden en Roos Zwigtman werk je toe naar een korte voorstelling die wordt gepresenteerd op een speciale locatie. Geen tribune of coulissen, maar bomen en beton als decor, zonlicht als spotlight en toevallige passanten als figuranten of publiek. Straattheater vraagt om groot fysiek spel, (live)muziek en weinig tekst. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Alles over het programma, de docenten en verdere informatie over het zomertheaterkamp is te vinden op www.jeugdtheaterhuis.nl.

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl