Weekblad deGouda digitaal

Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie is partner van de maand van Gouda Goed Bezig

Gouda – Gouda Goed Bezig zet zich in om Goudse jongeren op gezond gewicht te krijgen en te houden. Regisseur van het project Aafke van Leeuwen van SPORT.GOUDA zet zich in om dit voor elkaar te krijgen, maar dit kan ze niet alleen. Door samenwerkingen met lokale partijen aan te gaan, wordt gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijker gemaakt.

Goudse bedrijven dragen graag hun steentje bij. Eén van die bedrijven is Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie. Gouda Goed Bezig ging op pad om het ‘partner van de maand’ bordje te overhandigen aan Katinka de Nennie.

Wie zijn jullie?
Diëtistenpraktijk Katinka de Nennie is een diëtistenpraktijk met specifieke deskundigheid in begeleiding en behandeling van baby’s, kinderen en jongeren. Ik ben Katinka de Nennie, kinder- en jeugddiëtist en praktijkhouder. Samen met mijn collega Julia Cornet begeleidingen wij kinderen en jongeren met de meest uiteenlopende vragen en problemen op voedingsgebied. We werken samen met ouders en kinderen om te komen tot een gezond eetpatroon waarbij eten vooral leuk moet zijn! Wij werken samen met fysiotherapie, logopedie, ergotherapie en orthopedagoog in ons Kindertherapeutisch Centrum De Leeuwensprong gevestigd op de Leeuwenburg in Gouda.

Wat doen jullie binnen jullie organisatie?
In onze praktijk proberen we om samen met ouder en kind eten en drinken (weer) tot een feestje te maken. Samen met ouder en kind zorgen we voor een passend en effectief behandelplan. Voor kinderen met overgewicht werken we samen met Kinderfysiotherapie de Leeuwensprong om naast voeding ook beweging (weer) leuk en aantrekkelijk te maken. Daarnaast bieden we diverse workshops aan.

In welke vormen dragen jullie bij aan het project?
Ongeacht de hulpvraag en problematiek van een kind is gezonde voeding altijd belangrijk. Zowel in de behandeling, maar zeker in de preventie. Als lid van de werkgroep Verbinden, preventie en zorg, bespreek ik samen met de andere leden van de werkgroep, zoals diëtist, JGZ, GGD en Brede school, op welke wijze wij de kinderen en de ouders van Gouda kunnen motiveren en stimuleren voor een gezonde leefstijl. We kijken hierbij niet alleen naar voeding, maar ook naar beweging, sociale steun en leefstijl.

Hoe denken jullie in de toekomst bij te kunnen dragen aan de gezondheid binnen Gouda?
Naast de begeleiding van kinderen in de praktijk vinden wij  het belangrijk om samen met de andere partners te komen tot een structurele en doelgerichte aanpak naar een gezonde leefstijl voor de jeugd in Gouda. Er zijn in Gouda al veel initiatieven en door de verbinding van Gouda Goed Bezig verwacht ik dat we ons doel kunnen bereiken. Passend bij ieder kind, zijn ouders en zijn omgeving; laagdrempelig en leuk! En zo samen te werken aan een gezonde toekomst van de kinderen.

Wie ook partner wil worden van Gouda Goed Bezig, kan contact opnemen met Aafke van Leeuwen, via: aafke.vanleeuwen@sportpuntgouda.nl of bellen naar SPORT.GOUDA via: 0182-590 910.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android 

Gerelateerde artikelen

Print Media Nederland

Uitgever van:

Weekblad deGouda
GoudaFM
GoudaTVVolg ons opContact

Karnemelksloot 31
2806 BA Gouda

T 0182 - 322 456


E info(@)degouda.nl